Ivanku Trumpovú kritizujú za reklamu diamantového náramku

Ivanku Trumpovú kritizujú za reklamu diamantového náramku @IvankaTrump

Debatu o tom, či budúci americký prezident Donald Trump nebude kvôli obchodným aktivitám svojich spoločností v konflikte záujmov, priživila magnátova dcéra Ivanka.

Tá totiž predáva diamantový náramok, ktorý si vzala na otcov rozhovor s televíziou CBS. Na šperk, ktorý ponúka za 10 800 dolárov, upozornila novinárov mailom jej podriadená obchodníčka.

"Ivanka Trumpová so svojim obľúbeným náramkom z kolekcie Metropolis v relácii 60 Minutes," napísala v správe pre novinárov Monica Marderová zo spoločnosti Fine Jewelry, ktorá patrí Ivanke Trumpovej. Súčasťou správy je vyobrazenie šperku s cenou a aj fotka Trumpovej z programu 60 Minutes televízie CBS. V e-maily novinárom je prosba, aby túto informáciu preposlali ďalším.

Novinár denníka The New York Times Eric Lipton na twitteri poznamenal, že sa Biely dom začína meniť na zásielkový obchod.

Trumpová sa okamžite stala terčom kritiky za to, že bude chcieť na prezidentovaní svojho otca zarobiť peniaze. Či o reklamnom e-mailu vedela, podľa NBC News nie je jasné. Šéfka spoločnosti Fine Jewelry Abigail Klemová vo vyhlásení uviedla, že upozornenie bolo jedným z reklamných zamestnancov v dobrej viere zaslané módnym novinárom.

Pre Ivanku Trumpovú to nie je prvýkrát, čo čelí kritike za možný konflikt záujmov. Na júlovom republikánskom zjazde, ktorý oficiálne nominoval Trumpa straníckym prezidentským kandidátom, vystúpila v ružových puzdrových šatách. Následne na twitteri upozornila svojich fanúšikov, že rovnaký odev si kúpia za 138 dolárov v reťazci Macy 's.