Spoločnosť Google si na Slovensku poistila názov Glass

Spoločnosť Google si na Slovensku poistila názov Glass Foto: Google

Prídu Google Glass aj na Slovensko?


Na celom svete fanúšikovia najnovších technológií striehnu, kedy sa dostane do predaja jedna z najsilnejších vychytáviek - okuliare Google Glass. Spoločnosť si poistila pozíciu aj na Slovensku. Na Úrade priemyselného vlastníctva požiadala o registráciu ochrannej známky aj loga Glass.

 

„Google registruje ochranné známky na existujúce ako aj plánované, alebo vznikajúce služby," reagovala na otázky Omédiách.com spoločnosť Google.

Jasnú odpoveď nedala ani na otázky, či a kedy sa budú Glass predávať aj na Slovensku. „Konkrétnejšie informácie týkajúce sa vašich otázok však v tejto chvíli nedokážeme potvrdiť," píše spoločnosť.
Google nezvykne odkryť skôr svoje plány. Robí to tradične na online tlačovkách, na jednej z posledných odkyla novinku o navigácii Google.

Google Glass je možné ovládať hlasom aj dotykom prostredníctvom touchpadu umiestneného na ráme okuliarov. Používanie okuliarov je jednoduché, majú množstvo funkcii. Napríklad umožňujú rýchle zdieľanie fotografií či videí. Dokonca už vznikli aj prvé aplikácie pre Google Glass, jednu z prvých má denník The New York Times. Používatelia prechádzajú novinkami nakláňaním hlavy.
Očakáva sa však, že okuliare sa na trh dostanú tento rok. V súčasnosti s k dispozícii vývojárom a na prezentáciu.

Foto: Google

Google Glas vyvolávajú vo svete búrlivé reakcie, jednak od ľudí, ktorí ich vyskúšali. Ale aj ohľadom ochrany súkromia. Legislatívci niektorých štátov sa už začali zaujímať, do akej mieri narušia súkromie, osobné, či iné citlivé informácie.

Napríklad australský komisár pre ochranu osobných údajov Timothy Pilgrim už Google oficiálne požiadal o vyjadrenie ohľadom vplyvu Googlu Glass na súkromie ľudí.

Pozrite sa ako sa používajú okuliare Google a čo všetko s nimi vidíte.