365.bank sa bude rozširovať

365.bank sa bude rozširovať Ilustr. foto 365.bank

V druhom kvartáli budúceho roka pripravujeme viacero noviniek v digitále a dokonca nás po novom nájdete aj v offline svete, kde doplníme sieť kontaktných miest. Predstavíme svoj pohľad na fyzické bankovníctvo a jeho prienik s digitálom.

 

Keď sme pred dvoma rokmi spúšťali 365 banku, začínali sme ako malá „startupová“ banka s malým tímom ľudí, ale s veľkým odhodlaním meniť zaužívané trendy v slovenskom bankovníctve. Začali sme prakticky od základu, predstavili sme prvý kompletne digitálny onboarding (t.j. proces zakladania účtu v appke) a postupne sme dopĺňali funkcionality v aplikácii a aj svoju produktovú ponuku. Stali sme sa najpreferovanejšou digitálnou bankou v cieľovej skupine, ale aj v očiach všeobecnej verejnosti. Dnes, t.j. po necelých dvoch rokoch, už môžeme povedať, že v 365 klient vybaví takmer všetok svoj daily banking v mobile. Naše ambície však pokračujú, chceme rásť ďalej a oslovovať nových klientov.

365 od začiatku vznikala s podporou vedenia našej materskej banky a ako pôvodne „inovačný lab“ na testovanie nových technológií vytvorila obrovský potenciál pre celú bankovú skupinu, ktorá sa chce uberať smerom digitalizácie a moderného bankovníctva. Preto po novom preberie značka 365 pobočky našej materskej banky, ako aj jej dcérske spoločnosti. Trišesťpäťka bude i naďalej upevňovať svoju pozíciu digitálnej banky, ale už aj s presahom do offline sveta. Stane sa tak silným hráčom na slovenskom bankovom trhu.

Čo tieto zmeny znamenajú pre vás, našich aktuálnych klientov? Viac investícií do digitálu, viac nových funkcionalít v appke, väčší fokus na klienta, plnú škálu produktov (vrátane hypotéky) a predstavíme aj nový a modernejší pohľad na fungovanie pobočkového bankovníctva. Už prvú lastovičku v offline svete, náš 365.showroom, predstavíme túto jeseň. Našou dlhodobou víziou je pritom uberať sa cestou „omnichannel bankingu“.

Takýto prístup predstavuje ešte väčšiu orientáciu na klienta, ktorý si podľa svojej aktuálnej situácie, preferencií a potrieb môže vybrať a používať pre neho najvhodnejší obslužný kanál (prípadne ich kombináciu). To znamená, že v akomkoľvek momente svojej zákazníckej cesty sa rozhodne dokončiť začatý proces iným kanálom, či už osobne, digitálne alebo telefonicky, budeme v tomto smere pripravení mu vyhovieť.

Pre našu banku sú tieto zmeny znakom toho, že dôveru, ktorú sme pred dvoma rokmi dostali, sa nám podarilo pretaviť do reálnych výsledkov a filozofia, ktorú sme začali raziť, je smer, ktorým sa chceme uberať aj naďalej. Berieme to s veľkou pokorou, ale aj s chuťou a odhodlaním posunúť hodnoty 365 ešte ďalej. Ďakujeme, že ste s nami a že spoločne vstúpime do „novej éry“ Trišesťpäťky.

Marek Šupa, 365 bank