Na narodeninovú oslavu ohlásenú cez TikTok došlo 2500 ľudí, museli zasahovať ťažkoodenci (VIDEO)

Na narodeninovú oslavu ohlásenú cez TikTok došlo 2500 ľudí, museli zasahovať ťažkoodenci (VIDEO) Ilustr. reprofoto TikTok

Videopozvánka na narodeninový večierok zverejnená na sociálnej sieti TikTok prilákala cez víkend asi 2500 ľudí na pláž v južnej Kalifornii, kde sa spustili divokú oslavu, ktorú nakoniec musela rozháňať polícia, napísala agentúra AP. Na videu (už odstránenom) mladý Američan pozýval ostatných na svoj narodeninový večierok na pláži Huntington Beach. Jeho odkaz za krátky čas mal vyše 180 miliónov zhliadnutí.

"Je to prvý rozbehnutý žúr od covidu," povedal potom jeden z návštevníkov večierka denníku The New York Times.

Už v piatok prišlo asi 400 ľudí, z ktorých niektorí začali odpaľovať zábavnú pyrotechniku, kvôli čomu polícia zhromaždenie rozohnala. Miestne úrady v sobotu varovali, že sa na veľký večierok pripravujú a že budú vymáhať dodržiavanie platných pravidiel, ktoré okrem iného v oblasti zakazujú užívanie drog a alkoholu.

V sobotu večer však na pláž prišlo 2500 ľudí. Policajti vyhlásili zhromaždenie za nepovolené a následne vydali nočný zákaz vychádzania, keď niektorí z návštevníkov vyliezli na plavčícke veže, z ktorých začali odpaľovať delobuchy.

Podľa záberov z miesta zasahovali ťažkoodenci, ktorí do davu strieľali gumové projektily. Niektorí účastníci zhromaždenia potom po strážcoch zákona hádzali kamene, fľaše a petardy.

Polícia zatkla 121 dospelých a 28 maloletých, mnohých z nich za vandalizmus. Po akcii boli v okolí poškodené niektoré obchody, niekoľko policajných áut a jedna veža plavčíkov.