Novým poradcom Igora Matoviča sa stal redaktor Aktualít

Novým poradcom Igora Matoviča sa stal redaktor Aktualít Foto: Facebook Marián Kukelka

Dlhoročný redaktor Aktualít Ladislav Bariak sa stal novým poradcom ministra financií Igora Matoviča z OĽANO. Zmenu pôsobenia oznámil na facebooku. AKTUALIZÁCIA O VYJADRENIE BARIAKA (na konci článku).

Ladislav Bariak ml. sa venoval na spravodajskom webe Aktuality.sk hlavne politike. V rokoch 2005-2006 pôsobil v televízii TA3 ako asistent šéfeditora vysielania. Od roku 2006 pracoval pre Aktuálne.sk ako redaktor a istý čas bol zástupcom šéfredaktora.

 

„V novinárčine som pôsobil takmer 16 rokov. Symbolicky 15. septembra, presne po šiestich rokoch, som sa definitívne rozlúčil s touto časťou mojou profesného života a s kolegami z Aktuality.sk. Dnes teda prichádza ďalší zlom v mojom profesnom živote. Rozhodol som sa totiž prijať novú výzvu. Bude to výzva iná. Výzva, ktorú možno mnohí z vás nebudú vnímať rovnako ako ja a možno si budete ťukať prstom na čelo. Napriek tomu, či aj preto, do toho idem. ... Od 15. 9 . pôsobím ako poradca ministra financií Igor Matovič. Neviem, či to bude ľahšie alebo náročnejšie, než keď som sa rozhodol pre púť do Santiaga de Compostela bez toho, aby som sa vedel orientovať v mapách či vedel viac ako päť slov španielsky, ale verím svojim rozhodnutiam a inštinktu,“ napísal Bariak na facebooku.

Odporúčame ja: Výzva: Je neprípustné, aby sme tolerovali Matovičov spôsob komunikácie, ktorý šíri napätie a rozdeľuje spoločnosť

Igor Matovič ešte ako premiér nemal stabilný mediálny tím. Známy bol doposiaľ tým, že v oblasti komunikácie si najradšej poradil sám - čo je zreteľné napríklad na jeho statusoch na sociálnych sieťach. Jeho nástupca na pozícii predsedu vlády Eduard Heger má ako mediálneho poradcu bývalého novinára Ivana Štulajtera a krátko po nástupe do funkcie predstavil aj vlastný komunikačný tím.

Novinár sa bývalému premiérovi ponúkol sám: „Na ministerstvo financií prichádzam preto, aby som zužitkoval svoje 16-ročné skúsenosti, ktoré som získal, či už ako redaktor Aktuálne.sk alebo Aktuality.sk. Mojou ambíciou je ponúknuť tieto skúsenosti ministrovi financií Igorovi Matovičovi, ktorého politickú cestu som ako novinár sledoval od jeho začiatku až doteraz. Pána ministra som sprostredkovane oslovil potom, čo som sa rozhodol vyskúšať si politiku z opačného konca. Rozhodol som sa tak aj preto, že spolu zdieľame viaceré spoločne hodnoty, či z dôvodu, že pôsobenie po jeho boku predstavuje pre mňa novú životnú a profesijnú výzvu,“ povedal Bariak pre Omediach.com.