Hlavným mediálnym poradcom nového premiéra je bývalý novinár Ivan Štulajter

Hlavným mediálnym poradcom nového premiéra je bývalý novinár Ivan Štulajter

Hlavným komunikačným nástrojom bývalého premiéra Igora Matoviča bol a je facebook. Stabilný komunikačný tím mediálnych poradcov Matovič oficiálne nemal. Jeho nástupca Eduard Heger prichádza na Úrad vlády s vlastným mediálnym poradcom.

Stál sa ním dlhoročný novinár a komentátor Ivan Štulajter, ktorý v minulosti radil aj Richardovi Sulíkovi. Informáciu o novom poradcovi priniesol Denník N.

Foto: SMEOkrem poradcu chce mať Heger aj vlastného hovorcu, zatiaľ ho hľadá. „Určite budem posilňovať komunikačný tím a určite budem mať hovorcu,“ povedal Denníku N.

Odporúčame aj: Asociácia hovorcov Slovenska víta znovuzavedenie pozície hovorcu premiéra

Ivan Štulajter po revolúcii istý čas pracoval pre Sociálnodemokratickú stranu, keď na jej čele stál Boris Zala. Od roku roku 1993 ekonomickým spravodajcom a komentátorom denníka SME. V rokoch 1995 až 2003 pracoval pre Rádio Slobodná Európa. Po rozhodnutí Kongresu USA o zastavení vysielania RFE do viacerých štátov strednej a východnej Európy sa vrátil do denníka SME, kde pracoval ako komentátor a šéf ekonomického oddelenia až do júna 2011. Pár mesiacov bol v Hospodárskych novinách. Po odchode z médií pracoval viackrát pre stranu SaS, kde mal na starosti externú komunikáciu a bol komunikačným poradcom Richarda Sulíka.

Štulajter napísal aj niekoľko kníh. Naposledy spolu s bývalým kolegom komentátorom Róbertom Kotianom napísal knihu o Slovensku v rokoch 1989-2019 s názvom 30 rokov po.

Aká bude teraz komunikácia Eduarda Hegera? „Budem fungovať tak ako na ministerstve financií. Ten ‚hub‘ bude vždy komunikačný tím,“ povedal pre Nko. „Určite chcem odpovedať na akékoľvek otázky. Uvidíme, ako rýchlo sa to bude dariť. Na ministerstve financií sme odpovedali v čase od dvoch hodín do troch dní.“

Nový premiér sľubuje, že rozhovory bude dávať nielen televíziám ako to robil Matovič, ale aj printovým médiám a webom. „To som robil aj ako minister. Počkám si však na šéfa komunikácie, aby sme si s ním dohodli stratégiu komunikácie aj rozhovorov – ich frekvenciu, témy, aj médiá.“