TikTok sa stal najnavštevovanejšou internetovou stránkou sveta

TikTok sa stal najnavštevovanejšou internetovou stránkou sveta Ilustr. reprofoto Tiktok

Čínska platforma na zdieľanie krátkych videí TikTok prekonala hranicu miliardy aktívnych užívateľov mesačne. Stala sa tak najnavštevovanejšou internetovou stránkou na svete a predbehla Google, vyplýva z údajov americkej spoločnosti Cloudflare. Trendom celého tohto roku bol vzostup návštevnosti sociálnych sietí. Na zmenu na čele rebríčka upozornil denník Le Figaro.

TikTok generuje na svojich stránkach väčšiu návštevnosť ako všetky služby Googlu spolu, teda internetový vyhľadávač, mapy, preklady, správy, letenky a fotografie. Je to prvýkrát, čo sa spoločnosť ByteDance, majiteľ TikToku, dostala na prvé miesto rebríčka. Platforma na zdieľanie videí si oproti minulému roku polepšila o šesť priečok. Na treťom mieste za Googlom je Facebook, nasleduje Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter a WhatsApp.

Popularita TikToku sa stupňovala postupne, prvýkrát mal najvyššiu dennú návštevnosť 17. februára. Niekoľkokrát porazil Google aj v ďalších mesiacoch. Symbolicky vyhral podľa spoločnosti Cloudflare v závere novembra, kedy TikTok vyhľadalo najviac užívateľov na Vďakyvzdanie a hneď o deň neskôr na veľký výpredajový deň známy ako (Black Friday).

Počas jediného dňa v roku, 2. februára, bol najnavštevovanejšou stránkou YouTube. Dôvodom bolo video barmskej cvičiteľky aerobiku, ktorá na pozadí svojho videa nevedomky zachytila ​​vojenský prevrat v krajine. Video sa začalo veľmi rýchlo šíriť a stalo sa základom pre memes a zaistilo tak YouTube na jediný deň prvenstvo, píše Cloudflare.