Telekom rozširuje pomoc pre utečencov z Ukrajiny

Telekom rozširuje pomoc pre utečencov z Ukrajiny

Aj spoločnosť Telekom sa rozhodla pomáhať ľuďom utekajúcim pre vojnou. "Pred dvomi rokmi sme stáli na prahu pandémie a nasadzovali rôzne formy pomoci, aby sme dokázali preklenúť dlhé týždne lockdownov. V súčasnosti potrebujú našu pomoc desaťtisíce ľudí, ktorí sem prichádzajú z vojnou zmietanej Ukrajiny. Za prvý týždeň konfliktu sme nasadili aspoň nasledujúce formy," informuje hovorca Telekomu Michal Korec.

VOLANIA A SMS NA UKRAJINU A Z JEJ ROAMINGU ZADARMO

Od piatka 25.2.2022 Telekom poskytol svojim zákazníkom bezplatné volania i posielanie správ na Ukrajinu, aby mohli byť v spojení so svojimi blízkymi. Pre zákazníkov na Ukrajine spustil bezplatné prijímanie i uskutočňovanie hovorov, aj posielanie SMS z Ukrajiny na Slovensko.

SIM KARTY PRE UTEČENCOV

Počas víkendu Telekom začal rozdávať utečencom SIM karty (s profilom Predplatenka). Každý, kto takú SIM kartu potrebuje, si ju môže vyzdvihnúť na hraničnom prechode alebo na predajni. Sú to štandardné karty s 10 € kreditom i úvodným benefitom (nekonečné volania / dáta). Z týchto kariet možno volať na ukrajinské čísla bezplatne. Ak máte v okolí niekoho s touto kartou a potrebuje vedieť detaily alebo si ju chce ísť vyzdvihnúť, môžete mu odporučiť tento web s info: https://www.telekom.sk/ukrajina

POSILNENIE SIGNÁLU A BUDOVANIE WI-FI

Do hraničnej oblasti smerujú tisícky ľudí a siete zaznamenávajú násobne vyššiu prevádzku. Preto Telekom posilnil 4G signál v Ubli a zároveň vybudovali prvé Wi-Fi hotspoty v lokalitách Vyšné Nemecké, Veľké Slemence a Ubľa. Wi-Fi nainštaloval aj do záchytného tábora v Humennom.

ĎALŠIA POMOC NA HRANICI

Po prekročení hranice Telekom pomáha utečencom okrem SIM kariet aj s nabíjaním telefónov, rozdáva powerbanky či hračky pre deti. Na pohľad sú to drobnosti, ale najmä deti treba na chvíľu priviesť na iné myšlienky.

BEZPLATNÉ LINKY

Zriaďovanie bezplatných liniek 0800 v čase potreby je naša misia, preto sme vytvorili bezplatnú linku pre Ligu za ľudské práva i Košický samosprávny kraj, hovorí Michal Korec.

POMOC ZAMESTNANCOV

Zamestnanci Telekomu pomohli v prvom týždni rôznymi spôsobmi – priamo v teréne rozdávaním SIM kariet, inštalovaním technológií, odvozom z hraníc do blízkych miest a inými dobrovoľníckymi aktivitami.

Rezonovala aj zamestnanecká zbierka, kde spoločnosť strojnásobuje príspevky kolegov.

Pokiaľ má niekto z Telekomu na Ukrajine rodinu alebo blízkych, môže si čerpať extra dni voľna navyše a pomáhať tým, čo to aktuálne potrebujú.

 FINANČNÉ PRÍSPEVKY

Okrem zamestnaneckej zbierky Telekom venoval v prvých dňoch finančné príspevky viacerým neziskovým organizáciám. Navyše sme oslovili aj zákazníkov v spolupráci s neziskovou organizáciou MAGNA na dobrovoľný príspevok, dodáva Korec.