Musk sľúbil, že do piatku uzavrie dohodu o prevzatí Twitteru

Musk sľúbil, že do piatku uzavrie dohodu o prevzatí Twitteru Reprofoto youtube Impetos

Americký miliardár Elon Musk prisľúbil, že do piatku uzavrie dohodu o prevzatí internetovej spoločnosti Twitter. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Podľa zdrojov to Musk sľúbil počas videokonferencie s bankármi, ktorí sa podieľajú na financovaní transakcie.

Musk sa v apríli tohto roka dohodol na kúpe Twitteru za 44 miliárd dolárov. V júli však oznámil ukončenie zmluvy, ktoré odôvodnil tým, že mu spoločnosť neposkytla údaje o falošných a spamových účtoch na rovnomennej sociálnej sieti.

Spoločnosť Twitter následne Muska zažalovala. Začiatkom októbra Musk ponúkol prevzatie spoločnosti za pôvodne dohodnutú cenu.

Na základe tohto návrhu súd odložil začiatok súdneho konania na piatok 28. októbra, aby podnikateľ mohol uzavrieť zmluvu o financovaní akvizície. Súdny proces sa mal pôvodne začať 17. októbra.

Musk je šéfom automobilky Tesla a najbohatším človekom na svete. Podľa indexu miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, je jeho súčasný majetok 202 miliárd dolárov.