Telekom začal vykupovať používané telefóny

Telekom začal vykupovať používané telefóny Foto: Telekom

Telekom začal skupovať použité telefóny. Na šiestich predajniach Telekomu naprieč Slovenskom môžu zákazníci doniesť svoj telefón, ktorý im bude ohodnotený a potom môžu finančné prostriedky použiť na nákup nového zariadenia.

Telekom spustil pilotnú prevádzku skupovania používaných telefónov zatiaľ na týchto prevádzkach: v Bratislave v OC Aupark a OC Avion, OC Mlyny v Nitre, OC Aupark v Žiline, OC Madaras v Spišskej Novej Vsi a v OC Aupark v Košiciach.  Partnerom projektu je spoločnosť Foxway. Telefóny sú buď recyklované alebo v prípade dobrej kvality repasované a putujú na používanie do krajín tretieho sveta.

"Systém funguje tak, že výkup môže zákazník realizovať, ak si ide aktivovať či predĺžiť paušál s hardvérovým zariadením. Počas pilotnej prevádzky dostane zákazník financie za starý telefón priamo na účet," informuje operátor v tlačovej správe.

Nepotrebné telefóny zberá aj O2.

Podrobnosti: Nepotrebné telefóny môžte darovať na Vianoce deťom a rodinám v núdzi

Pri ohodnotení telefónu sú sledované viaceré parametre: či je telefón plne funkčný, dokáže sa zapnúť a fungovať bez nabíjania, či displej pracuje a nemá poškodenie, či sú predná časť, zadný kryt a rám v dobrom stave a či má produkt všetky tlačidlá a sú plné funkčné.

Vykupuje sa približne za tieto ceny: napríklad Xiaomi Redmi Note 8T za 35 €, Samsung Galaxy A20e 50 € či iPhone 11 64 GB za 240 €.