Twitter budúci týždeň spustí predplatné pre overovaciu ikonu, oznámil Musk

Twitter budúci týždeň spustí predplatné pre overovaciu ikonu, oznámil Musk

Americká internetová spoločnosť Twitter budúci týždeň v piatok na svojej rovnomennej sociálnej sieti provizórne spustí funkciu predplatného pre overovaciu modrú ikonu. Na svojom twitterovom účte to oznámil šéf spoločnosti Elon Musk. Twitter navyše bude používať rôzne farby tejto ikony pre organizácie a jednotlivcov.

"Zlaté overenie pre spoločnosti, šedé pre vlády, modré pre jednotlivcov (či sú celebrity alebo nie)," napísal Musk. Všetky účty budú pred aktiváciou ikony overené manuálne. "Bolestivé, ale nutné," dodal.

Odporúčame aj: Musk oznámil obnovenie pozastavených twitterových účtov

Musk sa po prevzatí Twitteru rozhodol premeniť funkciu modrej ikony. Tá pôvodne označovala overené účty známych novinárov, komentátorov, politikov a ďalších verejných osobností. Musk ale plánuje, že overenie si bude možné zaobstarať v rámci mesačného predplatného, ​​ktoré bude stáť osem dolárov.

Musk je teraz najbohatším človekom na svete. Firmu Twitter kúpil v októbri za 44 miliárd dolárov a v spoločnosti odvtedy spustil dramatické zmeny, vrátane prepustenia zhruba polovice zamestnancov a väčšiny vedenia s cieľom znížiť náklady. Podľa Muska firma prerába štyri milióny dolárov denne a zápasí s masívnym poklesom príjmov v dôsledku tlaku aktivistov na inzerentov, aby na túto platformu neumiestňovali reklamu.