Orangeu pomocou služby Online ochrana zablokoval viac ako 750-tisíc nebezpečných stránok

Orangeu pomocou služby Online ochrana zablokoval viac ako 750-tisíc nebezpečných stránok Ilustr. foto: Orange

Orange so službou Online ochrana dokáže zablokovať škodlivý obsah ešte predtým, ako by sa mohol dostať do ich zariadení.

 

„Bezpečnosť našich zákazníkov v online prostredí je pre nás prioritou, a to nielen počas medzinárodného Dňa pre bezpečnejší internet, ale dlhodobo. Pred rokom sme v rámci nového portfólia služieb ako prvý operátor na Slovensku predstavili vlastné riešenie kybernetickej bezpečnosti pre všetky koncové zariadenia v našej sieti. Ide o službu Online ochrana, ktorá ako súčasť Go Safe paušálov dokáže zablokovať škodlivý obsah ešte predtým, ako by sa mohol dostať do smartfónu či iného zariadenia zákazníka," povedal Martin Hromkovič, senior manažér B2C marketingu spoločnosti Orange Slovensko.

Za prvý rok vďaka nej ochránili zákazníkov pred trištvrte miliónom najrôznejších hrozieb. "Tie prichádzali hlavne z prostredia sociálnych sietí – išlo prevažne o tzv. phishing, teda pokusy o získanie citlivých údajov a ich následné zneužitie. Zákazníkov sme pred nimi dokázali efektívne ochrániť aj bez toho, aby si sami do telefónu či iného zariadenia museli čokoľvek inštalovať. Som veľmi rád, že aj vďaka tomu sa v našej sieti môžu cítiť bezpečne,“ dodal Hromkovič.

Aby boli zákazníci bez nástrah online

K bezpečnému a zodpovednému používaniu digitálnych médií pomáha je špecializovaný portál Beznástrah.online, ktorý nielen pre rodičov prináša užitočné informácie o online svete, pomenúva riziká, ktorým v ňom deti a mladí ľudia čelia, ako napríklad kyberšikana, závislosť od internetu, nevhodný obsah, online predátori, a pod. Zároveň ponúka rady a odporúčania odborníkov, ako týmto rizikám predchádzať a riešiť vzniknuté problémy s nimi spojené.

Na stránke je dostupná online poradňa, kde môžu rodičia adresovať konkrétne problémy a otázky psychológom. Odbornú online poradňu Orange prevádzkuje s Občiansky združením IPčko. Ďalším konkrétnym nástrojom pomoci je rovnomenná publikácia Bez nástrah online – Sprievodca bezpečným internetom pre rodičov. Publikáciu vydal Orange, jej autormi sú odborníci z organizácie IPčko, Marek Madro a Zuzana Juráneková. Orange túto knihu daruje každému zákazníkovi, ktorý si 8. februára v ktorejkoľvek z predajní operátora aktivuje niektorú zo služieb pevného pripojenia do internetu.

„Ak sa internet a technológie využívajú správne, internet môže byť informačným zdrojom a bezpečným miestom s pozitívnym vplyvom na život, vzťahy, vzdelávanie a rozvoj každého človeka. Aby sa takým miestom stal naozaj pre všetkých, je treba o jeho špecifikách a rizikách hovoriť. Práve preto sme sa v Deň pre bezpečnejší internet rozhodli priniesť do predajní našu príručku Bez nástrah online a darovať ju zákazníkom. Veríme, že bude pre nich užitočným a spoľahlivým sprievodcom v online svete, a že sa aj vďaka nej oni aj ich deti budú môcť na internete cítiť bezpečnejšie,“ povedala Andrea Ungvölgyi, CSR expertka spoločnosti Orange Slovensko.