Topky.sk stiahli nelegálny obsah - list na rozlúčku vraha zo Zámocekej po oznámení o začatí konania

Topky.sk stiahli nelegálny obsah - list na rozlúčku vraha zo Zámocekej po oznámení o začatí konania Ilustr. foto: Šimon Kern

Rada pre mediálne služby zastavila ďalšie správne konanie vedené voči šíreniu nelegálneho obsahu. Podobne ako nedávno Google a Meta, aj prevádzkovateľ slovenskej platformy Topky.sk predmetný obsah odstránil po oznámení o začatí správneho konania, preto nie je účelné v konaní ďalej pokračovať, informuje v tlačovej správe Rada pre mediálne služby.

Išlo o šírenie nelegálneho obsahu v súvislosti s poskytovaním príspevku „EXKLUZÍVNE Čo sa odohrávalo v hlave strelca Juraja (†19) zo Zámockej? DETAILY z listu na rozlúčku!“ Rada zastavila správne konanie vedené voči spoločnosti Zoznam z dôvodu, že možný nelegálny obsah už nie je na internetovej stránke účastníka konania verejne prístupný, pretože v nadväznosti na začatie správneho konania z článku vymazal citáty z listu na rozlúčku vraha zo Zámockej ulice Juraja K. a odstránil fotografie tohto listu, ktoré boli pôvodne k článku priložené, informuje rada.

Na včerajšom zasadnutí sa jeden zo senátov Rady zaoberal aj statusmi na platforme Facebook, ktoré považovali podávatelia podnetov za nenávistný prejav voči LGBTI+ komunite. Nelegálnosť obsahu sa v týchto prípadoch nepotvrdila, regulátor však upovedomil prevádzkovateľa platformy Facebook o existencii iného statusu rovnakého autora – aktívneho slovenského politika, keďže sa domnieva, že môže porušovať normy komunity platformy.