Elon Musk firmy, ktoré prestali inzerovať na jeho sieti, poslal niekam... (VIDEO)

Elon Musk firmy, ktoré prestali inzerovať na jeho sieti, poslal niekam... (VIDEO) Reprofoto youtube New York Times Events

Elon Musk v stredu vo vášnivom rozhovore firmám, ktoré prestali inzerovať na jeho sociálnej sieti X kvôli antisemitskému obsahu, odkázal, nech "idú do riti", uviedla dnes agentúra Reuters.

Päťdesiatdvaročný miliardár sa najnovšie stal terčom kritiky za svoju reakciu na príspevok, podľa ktorého Židia podporujú "nenávisť voči belochom". "Hovoríš úplnú pravdu," napísal k postu podnikateľ v polovici novembra. Odsúdil to Biely dom a mnoho firiem, vrátane Apple, Disney či Warner Bros Discovery, v reakcii pozastavilo svoj marketing na X.

Odporúčame aj: Firmy Apple, Disney a ďalšie kvôli antisemitizmu pozastavujú reklamu na sieti X

V stredajšom rozhovore na konferencii usporiadanej denníkom The New York Times (NYT) sa Musk najprv za svoj post ospravedlnil s tým, že bol možno úplne najhorším zo všetkých jeho príspevkov, medzi ktorými bolo aj mnoho "hlúpych".

Neskôr ale Musk, ktorý pred pár dňami navštívil Izrael, odmietol, že by bol antisemitou a povedal, že by si zadávatelia reklamy nemali myslieť, že ho môžu vydierať. Opakovane pritom použil výraz "fuck you", ktorým ich poslal "niekam".

NYT minulý týždeň napísal, že X môže kvôli Muskovmu protižidovskému príspevku do konca roka prísť o príjmy z reklamy vo výške až 75 miliónov dolárov.