Inovácia GoodPay pomáha už piaty rok, opäť aj na bratislavských vianočných trhoch. Možnosť pomôcť bude čoskoro aj v Georgeovi

Inovácia GoodPay pomáha už piaty rok, opäť aj na bratislavských vianočných trhoch. Možnosť pomôcť bude čoskoro aj v Georgeovi Foto: Slovenská sporiteľňa

Služba GoodPay umožňuje ľudom vďaka bezkontaktným platbám pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Najväčšia slovenská banka ju spustila v roku 2019 a odvtedy sa vďaka pomohla rodinám v ohrození, ľuďom bez domova, mladým či seniorom. Vďaka bezkontaktným platbám na tohtoročných vianočných trhoch v Bratislave a na špeciálnej Vianočnej tržnici tak budú môcť návštevníci spolu s Nadáciou Slovenskej sporiteľne pomôcť neziskovým organizáciám Centrum Memory a Clowndoctors.

„Pomáhať je naozaj jednoduché. Stačí, ak za svoj vianočný nákup zaplatíte bezkontaktne. Vďaka našej inovácií GoodPay za 10-tisíc bezkontaktných platieb na Vianočnej tržnici venuje Nadácia Slovenskej sporiteľne sumu 5-tisíc eur neziskovej organizácii Červený nos Clowndoctors, ktoré urobia radosť počas Vianoc deťom v nemocniciach. Súčasne za 20-tisíc bezkontaktných platieb na vianočných trhoch venuje 10-tisíc eur aj Centru Memory, ktoré denne pomáha  seniorkám a seniorom s Alzheimerovou chorobou a poruchami pamäte,“ vysvetľuje Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Foto: Slovenská sporiteľňa

GoodPay funguje na Hlavnom vianočnom trhu na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave, Staromestskom vianočnom trhu na Hodžovom námestí a tiež na Vianočnej tržnici so Slovenskou sporiteľňou, ktorá je v priestoroch Starej tržnice.

Vianočná tržnica so Slovenskou sporiteľňou 2023

Tento jedinečný týždeň lokálneho dizajnu, umenia, kníh a kulinárskych dobrôt sa uskutoční v Starej tržnici od nedele 17. decembra do piatku 22. decembra. Návštevníci si budú môcť kúpiť originálne darčeky od lokálnych značiek, malých i väčších vydavateľstiev, remeselných výrobcov potravín a umelcov. Vianočnú tržnicu organizujú Stará tržnica v spolupráci s BRaK - Bratislavským knižným festivalom a Urban Marketom, s podporou BKIS a Hlavného mesta Bratislava. Slovenská sporiteľňa je hlavným partnerom.

Súčasťou Vianočnej tržnice je aj unikátna vnútorná výzdoba, ktorá vznikla recykláciou umeleckej inštalácie TAPE. Tá bola v Starej tržnici počas uplynulého leta. Takmer 250kg polypropylénovej pásky tak nevyšlo nazmar, okrem výzdoby poslúžil zvyšný materiál aj na vytvorenie originálnych tašiek, v ktorých si návštevníci budú môcť odniesť svoje nákupy.

Čoskoro bude pomáhať aj George

Súčasťou mobilnej apky George, ktorú aktuálne využíva viac ako 800-tisíc klientov, bude čoskoro aj funkcionalita „Chcem pomôcť“. Vďaka nej budú môcť ľudia rýchlo a pohodlne podporiť jednu z približne 20-tich neziskových organizácií, ktoré sú partnermi Nadácie Slovenskej sporiteľne. V minulosti sa podobné riešenie ukázalo ako veľmi užitočné pri pomoci Ukrajine či obetiam zemetrasenia v Turecku a Sýrii.

Viac info o vianočných aktivitách nájdete na: www.slsp.sk/vianoce