365.bank výrazne zlepšila rating a posunula ho do prestížneho investičného pásma

365.bank výrazne zlepšila rating a posunula ho do prestížneho investičného pásma Ilustr. foto: 365bank

365.bank výrazne zlepšila svoj depozitný rating a posunula ho do prestížneho investičného pásma. Ide o najlepší výsledok v jej histórii.

Medzinárodná ratingová agentúra Moody´s oficiálne pridelila 365.bank depozitný rating na úrovni Baa3/P-3 so stabilným výhľadom. Týmto krokom sa banka posúva do prestížneho investičného ratingového pásma. Moody´s vyzdvihol najmä kapitálové rezervy banky, dobre vyvážené financovanie a profil likvidity. Z pohľadu bankovej skupiny 365.bank pritom ide o historicky najlepší výsledok.

Hodnotenie je podľa Moody´s okrem toho aj výsledkom silnej prítomnosti bankovej skupiny v regiónoch a tiež pokračovania redukcie korporátneho úverového portfólia, ktoré prebieha v súlade s jej dlhodobou stratégiou. Ratingová agentúra zároveň zohľadnila aj úspešné nové emisie MREL dlhopisov, čo ešte viac posilnilo doterajšiu stabilitu banky. Stáva sa tak ešte spoľahlivejším partnerom pre súčasných, ale aj potencionálnych investorov.

„Získanie ratingu na tejto úrovni je pre skupinu 365.bank mimoriadne významným míľnikom, a to v celej jej doterajšej histórii. Je výsledkom dlhodobého a náročného transformačného procesu, ktorý sme započali od roku 2015 a ktorý stále prebieha. Našou ambíciou je a aj naďalej bude pokračovať v týchto krokoch a budovať stabilnú a efektívnu plnoformátovú retailovú banku. To všetko s pokorou a víziou spokojnosti našich klientov, zamestnancov a akcionárov, hovorí Andrej Zaťko, CEO 365.bank.

Moody´s taktiež ponechala rating emitenta na úrovni Ba1/NP, ktorý banka dosiahla už v minulom roku po jeho výraznom zlepšení.