O2 prinieslo väčšiu, rýchlejšiu a stabilnejšiu sieť už do 25 okresov Slovenska

O2 prinieslo väčšiu, rýchlejšiu a stabilnejšiu sieť už do 25 okresov Slovenska Ilustr. foto: O2

O2 v rámci stratégie rozvoja sietí sprístupnilo svoju najmodernejšiu sieť do ďalších jedenástich okresov na Slovensku. Celkovo je tak najmodernejšia 5G sieť dostupná už v 25 okresoch Slovenska. Zákazníci jej prínos pociťujú vo všeobecnosti najmä na zlepšení pokrytia vyplývajúceho z hustejšej siete vysielačov, zvýšenej kapacite pripojených zariadení, rýchlosti dát, či zlepšenia kvality hovorov.

 

O2 je uprostred modernizácie svojej sieťovej infraštruktúry spojenej nielen so zlepšením kvality signálu, ale aj rozširovaním pokrytia 5G technológiou, ktorá bola koncom júna dostupná už pre 77,9 % ľudí na Slovensku. Rýchlejšia modernizácia siete, ktorú zverilo O2 spoločnosti CETIN Networks, napreduje aj vďaka dohode o zdieľaní technológie mobilných sietí s partnerom Slovak Telekom, ktorá je prvou svojho druhu na Slovensku.

Zákazník O2 získava modernizáciou siete špičkovú dostupnosť signálu vyplývajúcu až zo 60 % navýšenia vysielačov na území Slovenska. Zároveň operátor modernizáciou posilňuje kapacitu svojej siete navýšením frekvencií, či posilnením transportnej siete. Okrem toho, komplexná výmena technológie má za následok výrazné zlepšenie parametrov kvality siete. To všetko spolu zákazníkovi prináša omnoho lepší signál, rýchlejší a stabilnejší internet, či výrazné zlepšenie kvality hovorov.

Donedávna mohli využívať najmodernejšiu sieť od O2 zákazníci v okresoch Zlaté Moravce, Žarnovica, Komárno, Sabinov, Brezno ako aj vo všetkých okresoch Bratislavy a Košíc. V posledných mesiacoch sa k zmodernizovaným okresom pridali Bardejov, Kežmarok, Levice, Nitra, Skalica, Snina, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Žilina a Malacky.

„Našu najmodernejšiu sieť už môžu využívať zákazníci v 25 okresoch Slovenska. Postupne ju máme v pláne zmodernizovať tak, aby jej benefity mohli využívať všetci naši zákazníci na Slovensku,“ uviedol Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Ako ďalej pokračoval: „Modernizácia siete pre nás predstavuje komplexný proces zlepšovania parametrov našich sietí tak, aby sme zákazníkovi ponúkli okrem špičkového pokrytia aj skvelú zákaznícku skúsenosť. Potvrdzujú to prvé merania zmodernizovaných okresov v porovnaní s predošlým obdobím. V okrese Zlaté Moravce merania ukázali, že zákazníkom sa zvýšila rýchlosť sťahovania dát až o tretinu. V okrese Komárno sa modernizácia siete prejavila aj na kvalite volaní, napríklad, keď sme ňou zredukovali počty prerušených hovorov až o viac ako dve tretiny vďaka 58-% zvýšeniu počtu vysielačov. A okres Žarnovica získal až o dve tretiny vysielačov naviac,“ približuje Pšenák.

O2 zároveň s nasadzovaním svojej najmodernejšej siete v daných lokalitách vypína aj staršiu 3G technológiu. Zákazníci prechodom na novú infraštruktúru plynulo pocítia výhody stabilnejšieho internetového pripojenia, kvalitnejších volaní a vyššej rýchlosti prenosu dát pokiaľ majú kompatibilné zariadenie. O vypnutí 3G v konkrétnych lokalitách informuje O2 zákazníkov priamo – tak, aby pre nich zabezpečilo včasný a bezproblémový prechod na kvalitnejšiu sieť.

Všetky potrebné informácie o 5G sieti nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G