Operátor Radosť ponúka zákazníkom eSIM

Operátor Radosť ponúka zákazníkom eSIM

Operátor v appke Radosť, s ktorým je spokojných 9 a pol z 10 zákazníkov, prináša atraktívnu novinku. Zákazníci si môžu zadarmo aktivovať eSIM, a to v priebehu pár minút odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Ako digitálna služba má eSIM tiež pozitívny vplyv na životné prostredie – nie je potrebné vyrábať plastové SIM karty, čím sa znižuje množstvo odpadu a emisií.

Radosť ponúka ďalší benefit smerom k rýchlejšiemu, modernejšiemu a pohodlnejšiemu používaniu mobilných služieb. Jednoduchú aktiváciu eSIM môžu od 23. septembra využiť všetci zákazníci, ktorí majú zariadenie podporujúce eSIM funkcionalitu.
„Máme obrovskú radosť, že naši zákazníci si teraz môžu Radosť objednať a aktivovať naozaj kedykoľvek a odkiaľkoľvek, a naše služby využívať prakticky okamžite. Stačí im na to iba otvoriť appku,“ uviedla Viktória Kapustová, product ownerka operátora Radosť.

Zákazníkom odpadá starosť vkladať plastovú kartu do svojho zariadenia, pretože eSIM je zabudovaná priamo v zariadení. Proces aktivácie a nastavenia eSIM je veľmi jednoduchý a rýchly – stačí pár kliknutí v aplikácii operátora. Vďaka tomu zákazník nemusí čakať na doručenie SIM karty poštou alebo fyzicky si ísť po ňu do kiosku. Aktivácia novej eSIM zaberie len pár minút.

Medzi ďalšie výhody patrí možnosť používať viacero telefónnych čísel v jednom zariadení, ale aj lepšia bezpečnosť. Pretože eSIM je zabudovaná priamo v zariadení, je menej pravdepodobné, že bude fyzicky odstránená alebo stratená. To pridáva ďalšiu úroveň bezpečnosti, najmä v prípade krádeže alebo straty zariadenia.

Ako digitálna služba má eSIM tiež pozitívny vplyv na životné prostredie – nie je potrebné vyrábať plastové SIM karty, baliť ich a doručovať zákazníkom, čím sa znižuje množstvo odpadu a emisií.

Ako si zákazník aktivuje eSIM v Radosti:

1. V appke Radosť si nový zákazník vyberie možnosť "Objednať eSIM" a existujúci zákazník "Výmena plastovej SIM za eSIM".
2. Následne postupuje ďalej podľa zrozumiteľných inštrukcií v mobilnej aplikácii.
3. Na pozadí prebehne overenie, či konkrétne zariadenie eSIM podporuje, a ak áno, nasleduje rezervácia eSIM na serveri poskytovateľa služby, inštalácia eSIM a nakoniec aktivácia.

Radosť – operátor v appke

Operátor Radosť pôsobí na slovenskom mobilnom trhu od septembra 2020 a je dostupný výhradne prostredníctvom prehľadnej aplikácie pre Android a iOS. Jednoduché portfólio programov zahŕňa balíčky v cene od 5 do 20 eur. Operátor využíva sieť O2, ktorá pokrýva viac ako 97 % obyvateľov Slovenska sieťou 4G LTE a vyše 81 % obyvateľov najmodernejšou 5G sieťou. Celkové pokrytie signálom je viac ako 99 % obyvateľov Slovenska.