Hudobná služba Spotify príde aj na Slovensko

Hudobná služba Spotify príde aj na Slovensko

Medzinárodná hudobná služba Spotify, ktorá ponúka 20 miliónov skladieb, príde v blízkej dobe aj na Slovensko.

 


„S potešením Vám oznamujeme, že sme nadviazali spoluprácu so streamingovou službou Spotify, ktorá ponúka dostupný a legálny prístup k hudbe," povedala pre Omédiách.com Dušana Dingová zo spoločnosti Hill+Knowlton Strategies SK, ktorá na Slovensku spoločnosť zastupuje.

 

V zozname Spotify, ktorá vznikla pôvodne vo Švédsku, je v súčasnosti viac ako 20 miliónov skladieb, ku ktorým má prístup viac než 24 miliónov ľudí po celom svete.

„So službou Spotify je počúvanie, objavovanie a zdieľanie hudby s Vašimi priateľmi jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Zároveň máte istotu, že autorom a hudobným interpretom je za ich prácu zaistená adekvátna odmena," povedala Dingová.

Službu je možné využívať na PC (pomocou špeciálnej aplikácie pre Linux/Windows/Mac), cez Webplayer v okne prehliadača, alebo prostredníctvom mobilných telefónov Android a iOS.

Kedy presne príde Spotify na Slovensko, zatiaľ spoločnosť neprezradila. Stane sa tak v blízkom čase. Hudbu v službe Spotify je možné počúvať s istými obmedzeniami aj bezplatne, pričom medzi skladbami sa je relama. Alebo sa dá predplatiť balík služieb na neobmedzené počúvanie hudby s reklamou, alebo bez.

Spoločnosť si už zabezpečila ja stránku sportify.sk, ktorá je presmerovaná na Spotify.com.

V každej krajine sa zoznam skladieb a ponuka upravuje podľa miestnych špecifík.