Spotify prepustí vo svojej podcastovej divízii asi 200 ľudí

Spotify prepustí vo svojej podcastovej divízii asi 200 ľudí

Švédska spoločnosť Spotify, ktorá je prevádzkovateľom najväčšej svetovej služby pre streamovanie hudby, prepustí vo svojej podcastovej divízii asi 200 ľudí. To zodpovedá zhruba dvom percentám celkovej pracovnej sily firmy. Spotify o tom dnes informovala na svojich internetových stránkach.

 "Urobili sme ťažké, ale nevyhnutné rozhodnutie uskutočniť strategickú reorganizáciu našej skupiny," uviedla viceprezidentka podniku Sahar Elhabashi. Dodala, že odchádzajúci zamestnanci dostanú "štedré" odstupné.

Firma už v januári ohlásila prepustenie zhruba šiestich percent zamestnancov. Pripojila sa tým k mnohým ďalším technologickým podnikom, ktoré znižovaním počtu zamestnancov reagujú na zhoršené hospodárske vyhliadky.

Do podcastovej divízie firma v posledných troch rokoch silne investovala. Od roku 2020 vynaložila takmer pol miliardy eur na štyri rôzne akvizície v tomto odvetví, napísal server CNBC.

Firma v dnešnej správe uviedla, že je v súčasnej dobe najpoužívanejšou platformou pre audio podcasty vo väčšine častí sveta. Dodala, že rozširuje úsilie o spoluprácu s poprednými tvorcami podcastov z celého sveta.