LokalTV má rok a trúfa si na vlastný dramatický seriál

LokalTV má rok a trúfa si na vlastný dramatický seriál

Webový projekt LokalTV oslávil rok od momentu, keď spustil vysielanie.

 

 

LokalTV bol pôvodne animovaný seriál o Pištovi Lakatošovi pre dospelých na televízii JOJ. Po sporoch s vedením televízie ohľadom seriálu a jeho presunu na neskorí vysielací čas sa tvorcovia rozhodli, že ho budú vysielať bez klasických televízií, na vlastnej internetovej platforme. Pred rokom si založili internetovú LokalTV na www.lokaltv.sk, za ktorou je režisér a autor myšlienky Jakub Kroner, producentka Adriana Kronerová, ako aj ďalší tvorcovia.

„Za rok vzniklo viac ako 3 hodiny pôvodného animovaného obsahu, ktorý zahrňuje klasické rubriky ako: Napál Rytmausa, Zapál Rytmausa, Dovolenkaris, René Talkshow, Lokal Freestyle Battle, MS v hokeji, hudobné klipy, ale aj nové hity ako Zoofice, Animoterapia či Kapurková," hovoria tvorcovia.

Stránka počas prvého roka zaznamenala 55 miliónov videní a navštívilo ju viac ako 2 a pol milióna jedinečných divákov. Na Facebooku má za rok takmer 58 tisíc fanúšikov.

LokalTV sa pripravuje na sviatky aj ďalší rok. „Adventom nás prevedie Pišta Lakatoš, Napál Rytmausa vystrieda zimná verzia Dovolenkáris, na Nový rok nevynecháme príhovor, René bude mať vo svojej talkshow veľmi zaujímavých hostí, budeme pokračovať v rubrikách ako Kapurková, Zoofice, Hot News či Animoterapia a pripravujeme aj ďalšie. No a snáď sa nám podarí dobojovať štvrťfinálové kolá Lokal Freestyle Battle, aby sme ho od januára mohli konečne dostať do finále," povedal Kroner.

V novom roku pripravuje LokalTV novinku – vlastný hraný dramatický seriál, ktorý už začali točiť.