Telekom spúšťa prvý slovenský obchod s aplikáciami v Cloude

Telekom spúšťa prvý slovenský obchod s aplikáciami v Cloude

Slovak Telekom rozširuje svoje cloudové riešenie a posúva ho na najvyššiu úroveň, ktorá zákazníkom umožňuje využívať softvér ako službu. Aplikačný obchod (www.appshop.sk) primárne určený biznisovým zákazníkom ponúkne riešenia od rozličných firiem a vývojárov.

 

 

Aplikačný obchod prinesie možnosť objednania softvéru a aplikácií cez internet a z jedného miesta, ako je to známe napr. z mobilných operačných systémov.

"Zákazník tak môže po niekoľkých kliknutiach v online portáli www.appshop.sk využívať výhody ako sú flexibilita, možnosť platby iba za softvér, ktorý skutočne využije a zároveň mu odpadajú starosti s nákupom licencií alebo aktualizáciou jednotlivých programov," píše spoločnosť v tlačovej správe. Platba je možná kreditnými kartami alebo faktúrou podľa reálne využívaných služieb. V čase spustenia online obchodu je dostupných 9 rozličných aplikácií od viacerých výrobcov, pričom ich počet bude postupne narastať.

Aplikačný obchod umožňuje prenajať si napríklad antivírusové riešenie McAfee SECURE, cloudovú SMS službu, eCom Fax, CalenBook či videokonferenčnú platformu Spontania, ale aj kancelársky balík Microsoft Office 365 spolu s nástrojmi Exchange, Sharepoint a Lync. Nechýbajú produkty z vlastného portfólia ako je správa vozového parku Telekom Fleet alebo bezpečné úložisko dát Telekom Drive.

V nasledujúcich týždňoch Telekom plánuje zaradiť ďalšie predovšetkým slovenské aplikácie, ako je napríklad dvojica slovenských CRM nástrojov Resco MobileCRM a DriveBizz.

„Chceme sa sústrediť najmä na slovenské aplikácie, ktoré by mali tvoriť väčšinu ponuky obchodu. Je to tak aj výzva pre slovenský IT trh a vývojárov, pre ktorých je to možnosť vstúpiť aj na ďalšie zahraničné trhy v rámci skupiny Deutsche Telekom," povedal Ján Adamec, výkonný riaditeľ pre ICT a korporátny segment, Slovak Telekom.