Obamovci, princ Harry a Alžbeta II. žartovali na twitteri

Obamovci, princ Harry a Alžbeta II. žartovali na twitteri Reprofoto

Americký prezident Barack Obama si s manželkou Michelle dnes zažartovali prostredníctvom twitteru s britským princom Harrym a nečakane aj s kráľovnou Alžbetou II.

 

 

Vo videonahrávke zverejnenej na twitteri poslali bojovnú výzvu Harrymu pri príležitosti charitatívnej športovej súťaže Invictus Games, ktorej sa zúčastňujú bývalí vojaci, ktorí sú po bojových zraneniach invalidi.

"Hej, princ Harry. Spomínaš si, ako si nás žiadal, aby sme počas Invictus Games do toho dali všetko?" pýta sa americká prvá dáma, a Obama, ktorý stojí vedľa nej, k tomu dodáva: "Daj si pozor na to, čo sa môže stať."

Harry, piaty v línii nástupníctva na britský trón, zvolil rovnakú metódu komunikácie: "Bohužiaľ pre vás, FLOTUS a za POTUS (akronymy označujúce prvú dámu a prezidenta USA), nebol som sám, keď ste mi poslali toto video".

Na zábere sa potom objavuje so svojou babičkou, kráľovnou Alžbetou II., ktorej rozpráva o svojich úspechoch dosiahnutých počas súťaže, keď do toho dostáva správu od Michelle Obamovej. "Naozaj? Tak do toho!" reaguje pobavene kráľovná.

Prvá súťaž Invictus Games sa konala v Londýne v septembri 2014 a tento rok sa uskutoční v Orlande na Floride, a to od 8. do 12. mája.

Počas návštevy princa Harryho v Bielom dome vlani v októbri Obama pochválil túto iniciatívu, ktorá vyzdvihuje "vojakov nielen pre ich obete, ale tiež pre ich odvahu a silu, ktorú ďalej prejavujú".