Slovenský a český Telekom bude mať nového šéfa

Slovenský a český Telekom bude mať nového šéfa Ilustr.foto Telekom

Súčasný generálny riaditeľ spoločností Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic Milan Vašina sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v skupine Deutsche Telekom a požiadal predstavenstvo k 1. októbru 2018 o uvoľnenie z funkcie. K rovnakému dňu nastúpi na pozíciu generálneho riaditeľa José Perdomo Lorenzo, členom predstavenstva oboch spoločností sa stane už 1. júla 2018.


Zmenu oznámila spoločnosť v tlačovej správe.
Prechodné obdobie Lorenzo využije pre zoznámenie sa s agendou predtým ako prevezme povinnosti generálneho riaditeľa, píše spoločnosť.

„Bolo to nesmierne zaujímavých 21 rokov, ale cítim, že je čas urobiť zásadnú zmenu a podať pomyselnú štafetu ďalej,“ komentuje svoje rozhodnutie Vašina. „Som vďačný za to, že som mohol byť pri rozvoji takého dôležitého i dynamického odboru a mohol sa aktívne podieľať na uvádzaní nových vecí,“ dodal.

„Vždy je ťažké lúčiť sa s niekým, s kým ste pracovali viac ako 20 rokov, špeciálne s niekým takým výnimočným ako Milan. Bol významnou súčasťou pretvárania českého a slovenského biznisu na trhového lídra a konvergentného operátora. Milan vyniká nielen svojím obchodným talentom, ale najmä svojimi hodnotami a vedením ľudí. Želám mu veľa šťastia v ďalšej kariére,“ povedal Timotheus Höttges, generálny riaditeľ Deutsche Telekom.

„Som veľmi rád, že sa stanem súčasťou skupiny Deutsche Telekom, lídra v biznise a trendsettera v dynamickej telco oblasti,“ povedal José Perdomo Lorenzo k novej pozícii.

Milan Vašina začínal v roku 1997 v Paegase, neskôr T-Mobile. V roku 2002 nastúpil do T-Mobile Slovakia ako riaditeľ marketingu a v roku 2007 sa stal generálnym riaditeľom spoločnosti. V roku 2011 sa vrátil do T-Mobile Czech Republic ako generálny riaditeľ a od roku 2016 je zodpovedný za vedenie T-Mobile CZ i Slovak Telekomu.

José Perdomo Lorenzo je manažér s viac ako 20-ročnou. Promoval ako letecký inžinier v Madride a do roku 2000 pracoval v Boeing USA. Po návrate do Španielska posilnil McKinsey & Company tím ako konzultant manažmentu a zameral sa na telco priemysel v Európe. V roku 2006 prestúpil do Telefónica Spain a v roku 2008 sa stal viceprezidentom pre rezidenčný segment v Telefónica O2 v Českej republike. Neskôr pracoval v Telefónica Digital, v globálnom tíme zodpovedal za nové digitálne služby. V roku 2014 nastúpil do Millicom Group (telekomunikačnej skupiny s výnosmi okolo 6 miliárd USD a s viac ako 18 tisíc zamestnancami) a prevzal súčasnú pozíciu generálneho riaditeľa Tigo Paraguay, trhového lídra a konvergentného telekomunikačného operátora.