Po ôsmich rokoch zmena na vrchole rebríčka TAAS

Po ôsmich rokoch zmena na vrchole rebríčka TAAS Foto: WLB

Dňa 25. júla Klub reklamných agentúr zverejnil konečnú verziu rebríčku Top Advertising Agencies Slovakia za rok 2017.

 

Do rebríčka reklamných agentúr sa tento rok zapojilo 10 agentúr Apple Pie, Effectivity Powered by Publicis, Istropolitana Ogilvy, JandL, marketing a reklama, MullenLOWE GGK,MUW SAATCHI & SAATCHI, MADE BY VACULIK, Triad, Wiktor Leo Burnett a Zaraguza.

Rebríček TOP ADVERTISING AGENCIES SLOVAKIA je periodickým ukazovateľom ekonomickej výkonnosti zúčastnených agentúr, ktoré pôsobia výhradne v oblasti reklamy a marketingovej komunikácie v Slovenskej republike. Garantom rebríčka TOP ADVERTISING AGENCIES SLOVAKIA je Klub reklamných agentúr Slovenska (KRAS). Tento rebríček je jediným auditovaným rebríčkom na Slovensku, pričom v úlohe nezávislého audítora, resp. odborného poradcu už viac ako 10 rokov pôsobí spoločnosť BDO, ktorá je súčasťou celosvetovo piatej najväčšej siete audítorských a poradenských spoločností, ktoré poskytujú svoje profesionálne služby vo viac ako 160 krajinách sveta. Rebríček zverejňuje KRAS raz za rok a agentúry sú v ňom zoradené podľa výšky ich Gross Income.

“Výnimočnosť tohto auditovaného rebríčka spočíva v jeho 16-ročnej histórii, vďaka ktorej poznáme trendy a benchmarky reklamného trhu na Slovensku. Z pohľadu medzinárodnej praxe je práve Gross Income najrelevantnejším parametrom, ktorý ukazuje skutočnú výkonnosť reklamných agentúr. Je v ňom vyjadrená pridaná hodnota z hlavnej činnosti, vybrané náklady, ako aj marže jednotlivých agentúr podľa ich relevantnosti, čo reálne odzrkadľuje silu a výkonnosť auditovaných agentúr," dodáva Peter Gunda, Managing partner BDO Slovensko.

Účasť v TAAS je zároveň aj hlavným kritériom pre zaradenie do súťaže Agentúra roka.
Po ôsmych rokoch vystriedala na vrchole rebríčka agentúru JandL, marketing a reklama agentúra Wiktor Leo Burnett s tesným rozdielom 142.438 Eur. Gross income agentúry Wiktor Leo Burnett medziročne vzrástol o 395.899 Eur. Medzi agentúry, ktoré si hrubý príjem polepšili, patria JandL, marketing a reklama, Istropolitana Ogilvy a MUW Saatchi & Saatchi.

Rebríček TOP ADVERTISING AGENCIES 2017

 

Zdroj: BDO, spol. s r.o.