Nové Inovačné centrum 365.bank povedie Martin Horváth

Nové Inovačné centrum 365.bank povedie Martin Horváth Foto: 365.bank

365.bank pokračuje v transformácii, súčasťou zmien je aj vznik inovačného centra, ktorého šéfom sa stáva Martin Horváth. Ten pôsobí v bankovej skupine od začiatku roka 2020.

Z pozície head of digital sales & omnichannel sa posúva práve do roly chief innovation officer, informuje banka v tlačovej správe.

Martin Horváth v predchádzajúcich rokoch pôsobil v Nemecku, kde viedol e-commerce aktivity pre telekomunikačného operátora. Pracoval aj na viacerých projektoch v Európe a Ázii, v oblasti zameranej na cestovanie, ale aj na technológie Hyperloop.

„Keď som prišiel do 365.bank, vedel som, že sa pridávam k bankovej udalosti, ktorá nemá v našich končinách obdobu. 365-ka má príležitosť stať sa vďaka agilite a dnešným technológiám najmodernejšou bankovou platformou. Z rýchlejšieho zavádzania inovácií, otvoreného bankovníctva či smart bankingu, ale aj lepšieho zákazníckeho prístupu či udržateľných princípov bude profitovať klient, ale aj životné prostredie,“ hovorí Martin Horváth, CIO 365.innohub.

Pod vedením Martina Horvátha rozširuje 365.innohub interný tím expertov. Aktuálne v rámci hub-u pracuje napríklad aj Marcel Bezák, ktorý zastrešuje IT a biznis architektúru, agilné riadenie, DevOps, ako aj Ondrej Prostredník zodpovedajúci za moderný vývoj, inovácie a produktovú organizáciu založenú na princípoch agility a skorého uvedenia na trh.

"Innohub už čoskoro posilní aj nový technologický šéf a okrem toho otvára aj ďalšie pozície, ako sú Scrum Master, QA Manager, DevOps Engineer a AWS Developer.
Ponuky sú dostupné na pracovnom portáli Profesia.sk," informuje banka.

V dlhšom časovom horizonte chce pritom prijať až 40 expertov z externého trhu.

V rámci vznikajúceho tímu uzatvára Innohub aj strategické partnerstvo so zahraničnými dodávateľmi a poskytovateľmi digitálnych bankových platforiem – Backbase a Mambu, ako aj technologické partnerstvo s Amazon Web Services. Každá z týchto spoločností poskytuje moderné digitálne riešenia založené na princípoch cloudových služieb a kompozičného bankovníctva, ktoré chce 365.bank prispôsobovať potrebám svojho cieľového klienta.

"Innohub ako inovačné centrum 365.bank prinesie banke nové technologické a zákaznícke zázemie, ktoré bude schopné agilne reagovať na inovácie v oblasti digitálneho bankovníctva, IT bezpečnosti aj na narastajúce potreby klientov. Má priniesť okamžite aplikované inovácie s rýchlym uvedením na trh."