Coca-Cola má nového riaditeľa pre ČR a SR

Coca-Cola má nového riaditeľa pre ČR a SR Foto: The Coca-Cola Company ČR/SR

Česko-slovenská pobočka The Coca-Cola Company má nového generálneho riaditeľa stal sa ním Zbyněk Kovář. Na tejto pozícii nahrádza Nataliu Stroe, ktorá najnovšie v rámci skupiny The Coca-Cola Company zastáva pozíciu generálnej riaditeľky pre Poľsko a Pobaltské krajiny.

„Postcovidová doba a súčasná demografická štruktúra našej spoločnosti prinášajú kedysi nevídané dynamické posuny v správaní spotrebiteľov, zákazníkov i našej konkurencie. The Coca-Cola Company je vo svojom odbore lídrom trhu v Česku a smeruje k tomuto postaveniu aj na Slovensku. Urobím maximum pre to, aby sme rýchlo reagovali na tieto zmeny a aby sa naša spoločnosť ďalej rozvíjala a rástla. Vďaka špičkovým produktom, širokému portfóliu značiek, ale predovšetkým vďaka skvelému tímu zamestnancov má na to tie najlepšie predpoklady," hovorí Zbyněk Kovář.

Po absolvovaní Vysokej školy ekonomickej v Prahe sa Zbyněk Kovář venoval finančnému a audítorskému poradenstvu. V roku 2000 nastúpil do spoločnosti Pivovary Staropramen, kde pôsobil aj ako generálny riaditeľ pre Česko a Slovensko, neskôr sa stal riaditeľom exportu a licenčnej výroby pivovarníckej spoločnosti Molson Coors Brewing Company v jej európskej divízii. Od roku 2018 pôsobil ako inovatívny poradca startupov v Austrálii a pred nástupom do The Coca-Cola Company pracoval ako business unit manažér v spoločnosti Alza.cz.