Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má zmeny vo vedení

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má zmeny vo vedení Foto: Coca-Cola HBC

Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má od 1. augusta nového generálneho riaditeľa. Dimo Dimov nahrádil Dana Timotina, ktorý po 4 rokoch po novom povedie ako generálny riaditeľ egyptskú pobočku spoločnosti Coca-Cola HBC. Okrem toho sa novou obchodnou riaditeľkou stáva Mária Kolarovská.

Dimo Dimov sa stáva generálnym riaditeľom z pozície obchodného riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko, na ktorej pôsobil v priebehu uplynulého roka. Dimov nastúpil ​​do spoločnosti v roku 2019 ako riaditeľ divízie Commercial Excellence. Neskôr viedol divíziu New Business Development, spustil predaj značiek Costa Coffee a Caffè Vergnano a nadviazal partnerstvo so značkami Bacardi-Martini, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„Zameriavam sa na strategický rozvoj nášho jedinečného a univerzálneho portfólia nápojov, pozostávajúceho z ikonických značiek, ako Coca-Cola, Fanta, Sprite, Fuze Tea, Cappy, ale aj nápojov na prakticky akúkoľvek príležitosť počas dňa 24/7 – či už je to ranná káva alebo vysoko sofistikovaný koktail po večeri. Okrem toho sa chcem zamerať na rozvoj talentov našich zamestnancov – naša spoločnosť ponúka fantastické pracovné príležitosti nielen v rámci Česka alebo Slovenska, ale aj v rámci ďalších krajín, kde pôsobí Coca-Cola HBC a ešte širšieho systému Coca-Cola po svete. Ako výsledok týchto dvoch priorít chceme pomáhať našim zákazníkom rozvíjať ich podnikanie ponúkaním našich riešení šitých na mieru pre špecifické segmenty a podsegmenty trhu,“ povedal nový generálny riaditeľ.

Mária Kolarovská pracuje v spoločnosti Coca-Cola HBC 20 rokov, pričom začínala ako obchodná zástupkyňa a prešla cez viaceré obchodné pozície vrátane regionálnej obchodnej manažérky na Slovensku a následne obchodnej riaditeľky pre Slovensko. Od roku 2021 pôsobila ako obchodná riaditeľka pre HORECA kanál v Česku  a od roku 2023 v oboch krajinách.