Microsoft na Slovensku má nového Business Leada

Microsoft na Slovensku má nového Business Leada Foto: Microsoft

Slovenská pobočka spoločnosti Microsoft má od 1. januára 2022 nového Business Leada, ktorým sa stal Ľuboš Krpelan. Jeho úlohou bude rozvíjať nové príležitosti na lokálnom trhu a posilňovať pozíciu spoločnosti v oblasti digitalizácie súkromného aj verejného sektora, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Ľuboš Krpelan prichádza do Microsoftu po viac než ročnom pôsobení v pozícii riaditeľa spoločnosti DataCentrum, ktorá plní funkciu informačného centra pre rezort Ministerstva financií Slovenskej republiky. Predtým zastával pozíciu generálneho riaditeľa komerčnej zložky pre Dell Technologies Slovensko (2018 – 2020). Predtým pôsobil v Dell Technologies Slovensko na pozícii obchodného riaditeľa (2011 – 2018).

„Microsoft je nespochybniteľným lídrom na poli digitálnej transformácie, ktorá je v súčasnej ére inteligentného cloudu relevantnou ako pre súkromný, tak aj verejný sektor. Inovácie nám pomáhajú dosiahnuť viac a zlepšovať svet nielen pre seba, ale aj pre svoje okolie, napríklad prostredníctvom zodpovedného a cieľavedomého prístupu k udržateľnosti či efektívnejšími spôsobmi práce, zdieľania dát, automatizácie procesov. Pevne verím, že viac ako 20 rokov skúseností v sfére manažmentu prispeje k optimalizácii procesov, ktorej výsledkom bude spokojnosť na strane zákazníka, zdokonalenie strategického plánovania a posilnenie pozície Microsoft Slovensko ako jednotky v poskytovaní inteligentných, biznisových riešení,“ povedal Krpelan.