Na súťaži SABRE 2022 EMEA zabodovali aj agentúry z Asociácie public relations SR

Na súťaži SABRE 2022 EMEA zabodovali aj agentúry z Asociácie public relations SR Foto: Sabre Awards

Prestížne medzinárodné PR ocenenie SABRE Awards 2022 v regióne EMEA ocenili práce najlepších PR agentúr. Medzi nimi veľký úspech zožali aj Slováci. Asociácia public relations Slovenskej republiky zaznamenala úspech svojich členských agentúr.

Zo Slovenska najviac bodovala agentúra Seesame, ktorá získala až 6 ocenení vo viacerých kategóriách.

Štyri práce, ktoré Seesame prihlásil do súťaže 2022 SABRE EMEA, získali štyri ocenenia. Bodovali medzi viac ako 2000 kampaňami z celej Európy. Okrem nich porota Seesame hodnotila aj ako Agency of the Year v regióne CEE a Best Consultancy to work for v kontinentálnej Európe. 

„Sme hrdí na prácu celého nášho tímu, ktorú ocenili odborníci na medzinárodnej úrovni a zároveň ďakujeme našim klientom za zmysluplné zadania,“ reagovala Michaela Benedigová, Managing Director & Partner, ktorá ocenenia prebrala v Londýne. „Som veľmi hrdá, že vďaka Seesame je vidieť slovenské PR vo svete. Je úžasné uspieť v takejto šírke kategórií od geografických po profesné a získať ešte niektoré z hlavných ocenení,“ dodala.

K osemnástim oceneniam SABRE, ktoré má Seesame doteraz na konte, pribudla soška za Agency of the Year v regióne CEE. Do finále EMEA SABRE Awards 2022 sa prebojovali jeho projekty v piatich kategóriách. Okrem iných Zdieľaj s rozumom pre O2 Slovensko a #Zaočkujemsa pre SPP a ďalších zamestnávateľov, spolu s vlastnou aplikáciou pre zamestnancov firmy,” ohodnotila agentúru tento rok porota. 

Dve kampane, ktoré dostali až tri ocenenia, spájajú témy dôležité pre spoločnosť. Pre klienta O2 Slovensko vznikla v spolupráci s Free Andy Agency a Zenith Slovakia kampaň k boju proti hoaxom Zdieľaj s rozumom. Získala dve ocenenia a zároveň sa dostala na platinový shortlist Best in show, teda medzi päť vôbec najlepších európskych kampaní roku 2021. Ďalší ocenený projekt #Zaockujemsa pre SPP a ďalších zamestnávateľov v spolupráci s Provocation Bureau a Barney Studio sa zameral na podporu očkovania. 

Veľký úspech zožala tiež agentúra SKPR STRATEGIES, tá si odniesla dve ceny. Bola úspešná v kategórii Experential, konkrétne projektom v oblasti Guerrilla marketingu: „Fontány plné odpadu“ pre klienta LIDL Slovenská republika. Ocenenie získali aj v kategórii Corporate Reputation, kde porotu zaujala kampaň zameraná na employer branding s názvom: „Rôzni=rovní“, SKPR STRATEGIES, Slovák & Friends pre LIDL Slovenská republika.

„Veľmi si vážime tento výsledok a tešíme sa, že 2 shortlisty na Sabre Award sme premenili na vzácne ocenenia v kategóriách Guerilla marketing a Employer brandingu. Svedčí to o kvalite našej práce, kreativite, inovatívnych prístupoch, ale aj o fungujúcich spoluprácach napriek branžou. Zároveň to potvrdzuje, že slovenské PR je naozaj "svetové". Sme naozaj vďační klientovi Lidl, ktorý dal nám a kolegom z agentúry Slovák a jeho priatelia, možnosť robiť veci inak, netradične a naozaj slobodne v rámci používania všetkých nástrojov a platforiem. Popustil uzdu našej fantázii, dohliadol na excelentnú exekúciu a viacúrovňovú komunikáciu a oplatilo sa," hovorí Soňa Lexmanová, Managing Director SKPR STRATEGIES. 

Porotu zaujali aj kampane ďalších slovenských agentúr Neopublic a PA Matters. Agentúra Neopublic zaujala svojou kampaňou „Ako sme Slovákov naučili, že ohorky nepatria na zem #CIGARETOVNIK“ pre SZZV. Projekt z dielne PA Matters, ktorý agentúra vytvárala bez nároku na honorár, pomohol v čase pandémie Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej republiky s názvom „Očkovanie vo firmách.“

Užší zoznam cien SABRE Awards EMEA zahŕňa približne 400 kampaní vybraných z viac ako 2 000 projektov v tohtoročnej súťaži, ktorá oceňuje mimoriadny úspech v oblasti budovania značky a reputácie. Kampane hodnotila porota zložená z viacerých lídrov v odvetví. Ocenenia SABRE prinášajú najlepší výber prác v odvetví public relations a zameriavajú sa na projekty, ktoré majú pridanú hodnotu, viditeľný a merateľný zásah a zároveň veľkú mieru kreativity.

Zoznam víťazov SABRE AWARDS 2022 EMEA

Zoznam finalistov SABRE EMEA 2022