Spoločnosť Kofola v tajnosti chystá nové nápoje

Spoločnosť Kofola v tajnosti chystá nové nápoje OZ, zaregistrovaná v minulosti v ČR

Spoločnosť Kofola si registruje názov nového nápoja v troch variáciách - Wrangler's ORIGINAL DRINK.

 

 

Spločnosť Kofola si na Úrade priemyselného vlastníctva požiadala o registráciu novej ochrannej známky Wrangler's ORIGINAL DRINK a to v troch variáciách lemon (Wrangler's lemon ORIGINAL DRINK), cola a orange s poznámkou, že majú čiernobiele zobrazenie.

Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko a.s. mala ochrannú známku s rovnakým názvom už niekoľko rokov zaregistrovanú aj na českom úrade. Kde má ochranná známka aj grafické zobrazenie.

Wrangler je aj názov známej americkej džínsovej značky, ktorá vznikla pôvodne ako oblečenie pre kovbojov.

 "Je naším štandardom neustále inovovať naše portfólio a pripravovať nové projekty. Súčasťou toho procesu je registrácia ochranných známok, užitkových vzorov a patentov. Žiadne projekty ale pred ich ukončením a prípadným uvedením na trh nekomentujeme," povedala pre Omédiách.com Jarka Musilová, PR manager Kofola ČeskoSlovensko.

Spoločnosť Kofola je súčasťou skupiny Kofola, jedného z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov so siedmimi výrobnými závodmi v strednej a východnej Európe - v Čechách (Krnov, Mnichovo Hradiště), od roku 2002 na Slovensku (Rajecká Lesná) a od roku 2005 v Poľsku (Kutno, Bielsk Podlaski, Grodzisk Wielkopolski) a od roku 2007 v Rusku (Moskva). Skupina celkovo zamestnáva 2000 ľudí, z toho 400 v Slovenskej republike.

Do produktového portfólia spoločnosti patrí tradičný kolový nápoj s originálnou receptúrou Kofola, hrejivé nápoje Natelo, čerstvé ovocné a zeleninové šťavy UGO, rad ovocných nápojov a sirupov Jupí, detské nápoje Jupík, pramenitá voda Rajec, Kojenecká voda Rajec, hroznový nápoj Vinea, Orangina, Pickwick ice tea, Top Topic, pravá americká RC cola, ďalej značky Chito Tonic, Snipp a Citronela. V roku 2011 pribudol do portfólia Kofoly energetický nápoj Semtex a Erektus. Vo februári roku 2013 sa Kofola stala výhradným distribútorom značiek Evian a Badoit.