Ivan Rudolf odchádza z ministerstva dopravy, hovorcom je bývalý redaktor Markízy

Ivan Rudolf odchádza z ministerstva dopravy, hovorcom je bývalý redaktor Markízy Reprofoto Livestream s ministrom

Spolu s bývalým ministrom dopravy Andrejom Doležalom sa rozhodol skončiť na ministerstve dopravy aj jeho mediálny poradca pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf, ktorý zároveň šéfoval externej a internej komunikácii rezortu a poskytoval vyjadrenia pre médiá.

Novým povereným riaditeľom odboru komunikácie na ministerstve dopravy je Mikuláš Virág, ktorý na rezorte pracoval aj doteraz. Úlohu hovorcu prevzal Martin Petro, ktorý pracuje na ministerstve dopravy už rok. V minulosti bol redaktorom televízie Markíza a rádia Europa 2.

Ivan Rudolf prišiel na ministerstvo pred tromi rokmi spolu s Andrejom Doležalom. Na ministerstve spustil a pripravoval podcastový formát Livestream s ministrom, ktorý získal ocenenie PROKOP 2021 za najlepší komunikačný projekt v kategórii Politická komunikácia, Politické PR, Public Affairs. Verejnosť a novinári sa počas živého vysielania mohli ministra dopravy každý týždeň interaktívne pýtať otázky, ktoré súvisia s rezortom. „Snažili sme sa s kolegami posunúť komunikáciu v štátnej inštitúcii na inú úroveň a neskromne si dovolím tvrdiť, že sa nám to aj podarilo,“ povedal Rudolf.


Bývalý novinár z televízie Markíza, ktorý v minulosti spolupracoval aj s Radoslavom Procházkom či Ivetou Radičovou, odchádza z ministerstva na vlastnú žiadosť. „Čakáme s manželkou druhé dieťa a ja nechcem zmeškať ich detstvo. Považujem za úplné prirodzené a slušné, že odchádzam s tým, s kým som prišiel. Andrej Doležal bol vynikajúci minister, ale je aj dobrý človek. Celkovo to bola skvelá pracovná skúsenosť,“ povedal Rudolf.