Matovič a Kaliňák sa pobili naživo na tlačovke Smeru (VIDEO)

Matovič a Kaliňák sa pobili naživo na tlačovke Smeru (VIDEO) Reprofoto Facebook OĽANO

Nový míľnik politickej komunikácie na Slovensku: exminister vnútra sa pobil s expremiérom. Padali nadávky, kopance, zasahovala polícia aj prítomné seniorky.

Smer dnes zvolal pred Úrad vlády SR tlačovú besedu k téme migrácie, na ktorej došlo k doslova bitke medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom. Líder OĽANO prišiel na miesto tlačovej besedy v aute s nápisom „My vás mafii nepredáme“, odkiaľ začal pár minút po začiatku tlačovky naživo s megafónom kritizvať Smer. Okamžite sa to rozhodol riešiť Kaliňák, ktorý sa pokúšal Matovičovi vytrhnúť mikrofón, došlo k hádke, následne bitke. Padali nadávky, šťuchance, kopance, zasahovala polícia aj prítomné seniorky.

Podľa záberov sa do súboja zapojil Kaliňákov spolustraník právnik a štátny radca pôvodom z Košíc Richard Glück, ktorý Matoviča udrel päsťou do tváre. Ešte predtým Matovič kopol Kaliňáka do hrude. Bitku ukončila až polícia.

Odporúčame aj: Na bitku Kaliňáka s Matovičom už pohotovo zareagoval Kaufland (FOTO)

Volebná kampaň pokračuje. Bitku vysielal naživo Igor Matovič na svojom facebooku, na viac kamier, rovnako aj Smer.

Matovič navštívil podobným spôsobom tlačovú besedu Smeru už aj v minulosti, pred štyrmi rokmi. Aj vtedy došlo k potýčke.

Incidentom sa bude zaoberať polícia. Obaja aktéri ho už aj komentovali na sociálnych sieťach. "Keď sa MAFII nepáči pravda, ktorú ste im prišli povedať priamo do očí … tak vás Diabol v ľudskej koži začne vyťahovať z vlastného auta … zbytok už poznáte," napísal Matovič. Kaliňák pre startitup.sk povedal, že svoj postup považuje za absolútne legálny a incident neľutuje. Richard Glück je na svoj počin hrdý, záberom na to, ako päsťou udrel Matoviča, sa pochválil na facebooku.