Zlatý středník predstavil shortlist 29 kategórií. Postúpilo 171 prác (ZOZNAM)

Zlatý středník predstavil shortlist 29 kategórií. Postúpilo 171 prác (ZOZNAM) Foto: PR Klub

Súťaž komunikačných projektov a firemných médií Zlatý středník pozná finalistov 22. ročníka. PR profesijná a odborová organizácia PK Klub predstavila shortlisty v pražskej Kunsthalle. Z celkových 610 prihlášok do 20 hlavných a 9 odborových kategórií ich do finále postúpilo celkovo 171. Kto bude patriť medzi tohtoročných víťazov, to sa dozvieme vo štvrtok 12. septembra počas slávnostného vyhlásenia v Empire Hall v Slovanskom dome v Prahe.

Medzi najúspešnejších slovenských zadávateľov s dvoma a viacerými nomináciami na víťazstvo tento rok patria (podľa abecedy) Corwin SK, Kofola Československo, O2 Slovakia, Slovenská banková asociácia, Slovenská sporiteľňa, Slovenský plynárenský priemysel, Škoda Auto Slovensko a Úsmev ako dar.

Zo slovenských agentúr najviac zabodovali Divino, Kreativ Gang, Promiseo, Public Interest, SKPR Strategies, This is Locco a Wiktor Leo Burnett.

Slovenské projekty tvoria 17 % shortlistu

Na shortlist súťaže postúpilo celkovo 29 prihlášok projektov zo Slovenska, čo zodpovedá počtu prác v minulom roku. „Slovenské projekty každoročne prichádzajú s inovatívnymi a odvážnymi riešeniami, ktoré vynikajú svojou originalitou a kreativitou. Tento rok nebol výnimkou, a porota opäť posudzovala množstvo nápadov, ktoré, aj keď boli jednoduché, dokázali efektívne využiť nové poznatky a moderné technológie. Hodnotitelia ocenili schopnosť autorov projektov preniknúť do podstaty problému a prísť s riešeniami, ktoré nielenže zaujali, ale aj prakticky ukázali, ako sa dajú inovácie úspešne implementovať v praxi.“ hovorí Štefan Frimmer, riaditeľ komunikácie Slovenskej sporiteľne a spoluzakladateľ platformy Komunikačných expertov.

Celkovo 18 porôt, v ktorých zasadlo 123 odborníkov na public relations, komunikáciu a audiovizuálnu tvorbu, vyhodnotilo počas mája a polovice júna prihlášky do 29 hlavných a odborových kategórií. Najpopulárnejšou hlavnou kategóriou sa tento rok stala „Spoločenská zodpovednosť, udržateľnosť a ESG“ nasledovaná kategóriami „Kreatívna idea“ a „Integrovaná kampaň“. Medzi odborovými kategóriami potom vedú „Šport, zábava, umenie, médiá, cestovný ruch a gastronómia“, „Neziskový sektor“ a „Finančné služby“.

Počas slávnostného vyhlásenia, na ktorom sa tradične zíde takmer päť stoviek predstaviteľov komunikačnej brandže, a ktoré sa koná vo štvrtok 12. septembra v priestore Empire Hall v pražskom Slovanskom dome, vyhlási PR Klub víťaza v jednotlivých kategóriách a udelí ceny Top rated za kvalitné práce s mimoriadnym prvkom. Aj v tomto roku odovzdajú usporiadatelia prestížne ocenenie Grand Prix, a to v piatich kategóriách Projekt roka, Najlepšia agentúra, Talent, Osobnosť PR a novozaradené Meranie efektivity. Táto piata cena odráža dôraz na efektívne využívanie rozpočtu a spôsob vyhodnocovania výsledkov komunikačných aktivít. A tí najlepší opäť postúpia do celosvetovej súťaže World Public Relations and Communication Awards.

„Zlatý středník za posledné roky narástol ako čo do počtu prihlášok, tak aj ich kvality. Tohtoročný už 22. ročník ukazuje, že profesionálne riadená komunikácia je čoraz kvalitnejšia, konzistentnejšia a je čoraz viac postavená na autentických hodnotách. Funkčným základom pre komunikáciu, ktorá má zmysel a pomáha plniť ciele značiek a organizácií, je tá postavená na platforme udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti,“ hovorí Pavel Vlček, predseda Výkonného výboru organizujúceho PR Klubu.

Medzi českých partnerov súťaže patria Mediaboard, Seyfor, T-Mobile, Hero & Outlaw, MACEK.LEGAL, dm drogerie, Empire Hall, Kusthalle Praha, Visit Portugal, Hitrádio, Radiohouse, CzechTourism, Coca-Cola HBC, Plzeňský Prazdroj, Bohemia Sekt a Smilebox. Medzi slovenských partnerov patrí Slovenská sporiteľňa a Orange. Mediálnymi partnermi súťaže sú Marketing & Media a CNN Prima News.

Slávnostné vyhlásenie sa koná 12. septembra v Empire Hall, kde zažijete jedinečnú atmosféru doby, ktorej zosobnením bol slávny Great Gatsby.  S viac ako 1600 m2 nádherných priestorov v historickom Slovanskom dome ponúka Empire Hall perfektné miesto pre galavečere, svadby, konferencie, spoločenské podujatia či firemné stretnutia. Tím skúsených profesionálov zabezpečí, aby Vaša akcia prebehla hladko, a bude venovať pozornosť všetkým jej detailom.