Investujte a užívajte si priebežne výnosy: 365.invest spúšťa Vianočnú výplatu

Investujte a užívajte si priebežne výnosy: 365.invest spúšťa Vianočnú výplatu Ilustr. foto: 365bank

Realitné podielové fondy predstavujú spoľahlivú investičnú príležitosť, ktorá je dnes dostupná takmer pre každého, na rozdiel od často komplikovanej priamej kúpy nehnuteľnosti. Konzervatívny charakter týchto fondov zaisťuje stabilné očakávané výnosy a odolnosť voči trhovým výkyvom. Klienti investujúci do Realitného fondu 365.invest budú mať od októbra možnosť získať „50 % svojho ročného výnosu“ priamo na svoj osobný účet vždy v prvom decembrovom týždni.

Investovanie by malo byť neoddeliteľnou súčasťou sporiacej stratégie každého jednotlivca, najmä v súčasnosti. Napriek tomu však podľa prieskumu správcovskej spoločnosti 365.invest využíva investovanie ako nástroj na zhodnotenie úspor iba jedna tretina Slovákov. Prieskum tiež odhalil, že Slováci sú pri investovaní opatrní a uprednostňujú istotu pred možnosťou vyššieho výnosu.

Investovanie ako forma dlhodobého sporenia

Slovenskí investori často volia pri investovaní opatrnejší prístup a zhodnocovanie financií vnímajú ako formu dlhodobého sporenia. Realitné podielové fondy sú preto obľúbené pre svoju jednoduchosť a možnosť pravidelného mesačného vkladania malých súm už od 20 eur, ako aj väčších jednorazových investícií. Výhody týchto investícií zahŕňajú väčšiu stabilitu výnosov, nižší rizikový profil a kratší investičný horizont (zvyčajne od 3 do 5 rokov). Za týchto podmienok majú realitné podielové fondy potenciál dosiahnuť výnos viac ako 3 % ročne.

Správcovská spoločnosť 365.invest prináša od októbra svojim klientom novú službu Vianočná výplata

„Na základe skúseností z pobočiek 365.invest existuje značná skupina klientov, ktorí uprednostňujú pravidelné vyplácanie zo svojich investícií. Pre týchto klientov sa naša správcovská spoločnosť rozhodla zaviesť službu Vianočná výplata, ktorá umožňuje klientom užívať si svoje výnosy bez potreby pravidelne žiadať o výplatu a bez akýchkoľvek výstupných poplatkov," uviedol Pavol Hajdu, Head od Real Estate Fund Management v 365.invest.

Vďaka tejto službe budú môcť klienti Realitného fondu 365.invest automaticky získať sumu zodpovedajúcu polovici svojich ročných výnosov priamo na osobný účet v prvom decembrovom týždni za podmienky, že táto sumu dosiahne hodnotu minimálne 50 eur. Zaslaná suma bude zároveň očistená o zrážkovú daň.

Výhody Vianočnej výplaty

• Bez ohľadu na investičný horizont: Klienti dostanú automaticky vyplatenú sumu zodpovedajúcu 50 % svojho ročného výnosu bez výstupného poplatku, aj keď neboli splnené podmienky investičného horizontu. V prípade, že klient túto službu nemá, môže požiadať o vyplatenie bez výstupného poplatku až po troch rokoch.
• Automatická výplata: Klienti nemusia o výplatu žiadať pravidelne, suma im bude automaticky pripísaná na účet každý rok v prvom decembrovom týždni.
• Kombinácia výhod: Klienti si užívajú časť ročného výnosu, a zároveň ich zostávajúca investícia naďalej rastie. Vyplatená suma zodpovedajúca 50 % ročného výnosu je zasielaná na účet klienta.

Zriadenie tejto služby je spoplatnené jednorazovým poplatkom vo výške 3,65 €, ktorý bude klientovi stiahnutý z prvej Vianočnej výplaty na osobný účet. S vyplatením Vianočnej výplaty nie je spojený žiadny výstupný poplatok, a to ani v prípade nedodržania investičného horizontu.

Ak má klient v Realitnom fonde investíciu vo výške 10 000 EUR a ročný výnos činí 3,33 %, hodnota jeho investície bude po roku 10 333 EUR. Výnos predstavuje 333 EUR, z čoho klient získa 166,50 EUR* na svoj osobný účet. Suma zaslaná na účet je očistená o zrážkovú daň.

*Forma a spôsob vyplatenia je určená v predajnom prospekte Realitného fondu.

„S novou službou Vianočná výplata od 365.invest môže byť pre klientov investovanie atraktívnejšie, pretože majú istotu dostupnosti svojich výnosov a môžu pravidelne doinvestovávať,“ dopĺňa Pavol Hajdu.

Dnes už možno do realitných fondov investovať jednoducho, prostredníctvom digitálnych platforiem či priamo cez bankové mobilné aplikácie a zainvestovať tak za pár minút ako v prípade Realitného fondu spoločnosti 365.invest, ktorá je najväčším správcom realitných investícií na Slovensku.