Kampaň k eurovoľbám s mačkou oslovila 50 miliónov ľudí

Kampaň k eurovoľbám s mačkou oslovila 50 miliónov ľudí

Nielen kandidáti, ale aj samotný Európsky parlament sa snaží osloviť ľudí, aby prišli pri voľbách do Európskeho parlamentu voliť.

 


Kampaň s názvom Storychangers bola zameraná hlavne na mladých ľudí a jej základom bolo animované video na YouTube o bezstarostnom mladíkovi, ktorý sa vozí na skateboarde a vbehne mu do dráhy mačka. Nasleduje škaredý pád a potom sa začnú diať vec... Aké, to bola výzva pre kohokoľvek, kto mohol poslať nápad v pár vetách, a mnohé z nich boli naživo zanimované.

 

Posolstvom on-line kampaň k eurovoľbám, ktorá je zameraná na mladých ľudí, bolo, že „každý má šancu zmeniť voľbami niečo – zmeňte príbeh."

Do kampane sa mohol zapojiť ktokoľvek, kto poslal v období od 6. do 9. mája svoj nápad na dokončenie príbehu s mačkou. Najkreatívnejšie boli naživo zanimované. Päť animačných tímov malo štvordňový kresliaci maratón. Do projektu bolo navrhnutých 1134 nápadov z 28 krajín.

Výsledkom projektu je 94 krátkych vídeí, ktoré malo na YouTube 1,131 miliónov vzhliadnutí, medzi nimi bol aj nápad Miroslavy Kernovej z Omédiách.com. Stránku Storychangers počas maratónu projektu navštívilo 75 tisíc ľudí. Celkovo kampaň podľa organizátorov oslovila 50 miliónov ľudí.