Procházka: Dídžej Matovič to mal pripravené ako klasickú provokáciu

Procházka: Dídžej Matovič to mal pripravené ako klasickú provokáciu

"Tento príbeh nie je o sume 17 tisíc eur bez dokladu. Je to príbeh o minimálne pol milióne eur, ktoré tvoria rozdiel medzi tým, čo prezidentský kandidát Radoslav Procházka oficiálne priznal Ministerstvu financií a tým, koľko skutočne stála kampaň,“ píše v poznámke na nahrávke Matovič. Aktualizácia o vyjadrenie Procházku.

 

 

Poslanec Igor Matovič z OĽaNO dnes zverejnil cez svoj verejný facebookový profil zostrihané video, na ktorom je nahrávka jeho údajného stretnutia s Radoslavom Procházkom zo začiatku roka. Rozprávajú sa o možnostiach ako inzerovať v sieti inzertných novín v čase pre prezidentskými voľbami.


Na nahrávke počuť ako hlas podobný Procházkovi hovorí o výrazne vyššej sume, ktorá šla na jeho kampaň, ako oficiálne neskôr priznal.
Video je doplnené poznámkami Matoviča. Video bolo zverejnené na sieti Vimeo. Matovič odmietol, že by ho na Vimeo zavesil on, na Facebooku naň upozornil.

„Je to materiál, ktorý som chcel zverejniť až so súhlasom generálneho prokurátora, na ktorý čakám. Zverejnenie bez môjho vedomia ma prekvapilo. Zrejme niekomu veľmi veľmi veľmi vyhovuje, aby sa táto téma "poriešila" uprostred leta, keď sú ľudia na dovolenkách a politiku nesledujú," napísal Matovič.

Aktualizácia 17:00: Radoslav Procházka v rozhovore pre RTVS potvrdil, že na nahrávke je jeho hlas, ale tvrdí, že jeho vyjadrenia sú zostrihané. Rozhovor označil za pripravenú provokáciu zo strany Matoviča.