Sieť tvrdí, že HNky uviedli nepravdivý výrok

Sieť tvrdí, že HNky uviedli nepravdivý výrok Reprofoto HNTV

Hospodárske noviny vo svojom štvrtkovom printovom vydaní i na svojom webe priniesli článok s titulkom: „Smer chce dvojkoalíciu. Sieť by súhlasila", s podtitulkom „Radoslav Procházka pripustil možnosť dvojkoalície za určitých podmienok".

 

 

„Procházka by išiel do vlády do Smerom, keby medzi nimi nebol vo voličskej podpore taký veľký rozdiel, aký panuje dnes. Podľa Procházku by strany pri takom výsledku boli v celkom inej situácii," napísali HNky, vychádzali z diskusie na HN Fórum.
Sieť sa dnes voči tomu ohradila. HN obvinila, že uviedla nepravdivý výrok a že sa ku koalícii so Smerom nehlási.

"#SIEŤ verí, že k tomuto vážnemu omylu Hospodárskych novín došlo neúmyselne a v snahe priniesť čitateľom čo najzaujímavejší obsah. Žiaľ, v tomto prípade nepravdivý," píše v tlačovej správe strana.

Sieť tvrdí, že noviny zle odcitovali slová Predsedu Radoslava Procházku, keď uviesli tento citát: „Pripustil by som možnosť koalície so Smerom, ak by bol ochotný pristúpiť na naše podmienky a po voľbách by získal napríklad 28 percent a my 22," napísal noviny.

Strana tento citát uvádza na pravú mieru. „Ja som pritakal na to, že či si myslím, že by Smer za istých okolností bol ochotný kývnuť na podstatu toho plánu, ktorý máme. Myslím si, že keď Smer bude mať 28 a my 22, tak je to úplne iná situácia, ako keď Smer má 35 a my 12, to teraz hovorím úplne otvorene."

V stanovisku však Sieť nepíše jednoznačne, že so stranou Smer do vlády nepôjde. "V postojoch Smeru dnes nenachádzame žiadny dôvod si myslieť, že by sa na takomto pláne chcel podieľať. Preto našou ambíciou zostáva príprava veľkej a pevnej strany, ktorá strednej vrstve na Slovensku dopraje silné zastúpenie a celej krajine základnú rovnováhu," povedal dnes Procházka.

V januári Procházka na otázku Denníka N, či s Ficom nebude za žiadnych okolností vládnuť, povedal: „Je to v našej DNA. My sme vznikli a od samého začiatku fungujeme ako hlavný Ficov súper. Bolo by to poprením našej genetickej výbavy."

Hospodárske noviny zatiaľ pre Omédiách.com na výhrady Siete k ich článku nereagovali. Na svojej stránke upravili po žiadosti Siete titulok aj citát.