Najatraktívnejším zamestnávateľom na Slovensku je Google

Najatraktívnejším zamestnávateľom na Slovensku je Google Foto: Google

Spoločnosť Profesia v spolupráci s mesačníkom Forbes vyhlásili výsledky prieskumu Najatraktívnejší zamestnávateľ 2014. V prvej desiatke sa umiestnilo päť slovenských firiem.

 

 

Už po tretíkrát v celkovom rebríčku zvíťazila spoločnosť Google. Na Google sa ľuďom najviac páči, že ide o silnú, známu značku ponúkajúcu možnosť sebarealizácie a tvorivosti. Oceňujú tiež zaujímavú pracovnú náplň a charakter práce. Číslom jeden je Google nielen pre mužov, ale aj pre ženy. Vysoké skóre mal Google tiež medzi absolventmi a študentmi vysokých škôl.

V 3. ročníku prieskumu Najatraktívnejší zamestnávateľ hlasovalo 6 430 respondentov, ktorí si vyberali najlepšieho zamestnávateľa spomedzi 158 firiem z ôsmich kategórií.

Ľudia na Slovensku by chceli pracovať pre firmu, ktorá im umožní mať zaujímavú pracovnú náplň a charakter práce, je silnou, známou značkou a poskytne im možnosť rastu.

Na druhom mieste skončil Volkswagen Slovakia, na ktorom respondenti oceňovali najmä dobré platové ohodnotenie a benefity, pracovnú istotu a dlhodobú tradíciu firmy, rovnako ako to, že ide o silnú, známu značku.

Treťou najatraktívnejšou na prácu je firma Eset. U ľudí rezonuje ako firma s dobrým menom, kvalitnými službami a ide o silnú, známu značku. Vysoko oceňovaná je najmä medzi ľuďmi vo veku od 25 do 34 rokov s vysokoškolským vzdelaním.

Na 4. mieste skončila J&T z kategórie financie, bankovníctvo a poisťovníctvo. Piata v poradí skončila najlepšia spoločnosť v oblasti doprava, špedícia a logistika, DHL Express (Slovakia).

Na 6. priečke sa ocitol internetový obchod Martinus.sk, nasledovaný spoločnosťou Kempinski Hotels / Slovakia.
Prvú desiatku uzatvárajú Policajný zbor, Slovenský plynárenský priemysel, a.s., a Národná banka Slovenska.

Ľudia by chceli zaujímavú pracovnú náplň

Okrem samotnej otázky, ktorý zo zamestnávateľov je pre respondentov najatraktívnejší, môžu ľudia uviesť, prečo sa rozhodli práve pre danú spoločnosť. Najsilnejším atribútom, ktorý ľudia uvádzali, je zaujímavá pracovná náplň a charakter práce. Tento dôvod uviedla skoro tretina respondentov. Podľa toho, že je firma silnou, známou značkou sa rozhoduje 13% respondentov a ďalším 11% ľudí závisí najmä na možnosti rast