Žembová už nie je hovorkyňou KDH. Mieri vyššie

Žembová už nie je hovorkyňou KDH. Mieri vyššie Foto: KDH

Bývalá moderátorka RTVS hoci kandidovala do parlamentu až s číslom 100, mala pred voľbami lukratívne bilbordové plochy.

 


Natália Žembová bola hovorkyňou KDH od minulého roka. Po voľbách sa funkcie vzdala. „Nataša Žembová ukončila k dnešnému dňu pracovný pomer v KDH na pozícii hovorkyne," oznámila strana.
Komunikáciu bude mať na starosti Darius Anton Hatok, ktorý je vedúcim komunikačného oddelenia v KDH.

 V KDH sa hovorí, že bude kandidovať na podpredsedníčku hnutia, píše sme.sk.

Odporúčame aj: Žembová získala cenu biskupov za postoj pred referendom

Po voľbách strana oznámila, že predseda hnutia Ján Figeľ ponúkne svoju funkciu. Kandidovať chcú viacerí. Podľa Plus Jeden deň si Figeľ vie predstaviť, že by ho členovia KDH zvolili do funkcie opäť, pričom má aj záložný plán. Ten má súvisieť s Žembovou. Práve ju by vraj rád videl na vedúcej pozícii, píše denník. „Ak mi vyjadria dôveru, budem to brať ako ich vôľu a urobím všetko pre to, aby strana rástla. Nevidím dôvod, aby sme nad tým špekulovali, ale som si vedomá toho, že som jedna z najznámejších osôb v KDH. Po neúspešných voľbách mi volajú tajomníci, okresní predsedovia a radoví členovia KDH a pýtajú sa, no čo, Natálka, ako to bude ďalej? A ja im vždy hovorím, že KDH sa nevzdáva. Môže to byť silná strana, možno s novým vedením," povedala pre Plus Jeden deň Žembová.

Žembová pracovala niekoľko rokov ako moderátorka RTVS. V minulosti bola v misijnej kongregácii služobníc Ducha Svätého. Známa v médiách sa stala v januári 2015, keď vystupovala v spote Aliancie za rodinu, kde hrala pestúnskych rodičov chlapca, po ktorého si prišiel homosexuálny pár. V KDH je aj členkou tímu expertov strany pre deti, mládež a rodinu.