Lidl bude opäť predávať výrobky z čias socializmu

Lidl bude opäť predávať výrobky z čias socializmu Foto: Lidl ČR

Spoločnosť Lidl s opäť vráti do socializmu. Po minuloročnej akcii chystá ďalší Retro týždeň, keď bude ponúkať špeciálne vyrobené produkty známe z éry spred roku 1989, mnohé v pôvodnej receptúre.

 

 

O tom, že Lidl prichádza s akciou v Česku informoval web Mediaguru.cz. Hovorca Lidla Tomáš Bezák pre Omédiách.com potvrdil, že akcia bude aj na Slovensku.

„Retro týždeň sme pripravovali v úzkej spolupráci s dodávateľmi. Okrem originálneho obalu sme totiž tam, kde to bolo možné, chceli zachovať aj pôvodné zloženie a chuť. Viacero výrobkov bolo pre túto tematickú ponuku vyrobených podľa tradičnej receptúry, napr. Vysočina 1967 alebo Šunková údená saláma," povedal Bezák.

Prvýkrát Lidl vyskúšal Retro akciu minulý rok. Záujem zákazníkov o Retro týždeň bol podľa hovorcu enormný, preto ju opakujú.
V ČR bude akcia od 29. marca, na trhu sa objaví 60 výrobkov, niektoré z minuloročnej akcie ale aj nové - napríklad Bohemia Chipsy, makovník, hašlerky, Bon Pari, brezový, žihlavový a žĺtkový šampón, Barbus alebo prášok Merkur. Kedy bude presne akcia na Slovensku, čo bude ponúkať, hovorca nepovedal. Len, že to bude čoskoro.

Podobná „nostalgická" tematická akcia sa konala v sieti Lidl aj v ďalších krajinách, ako napr. Maďarsko, Chorvátsko či Slovinsko.