Fialová, Stanke, Roth pred referendom na nejdeme.sk

Fialová, Stanke, Roth pred referendom na nejdeme.sk Foto: SND

„Veď nechoďte hlasovať, ani ja nejdem. To referendum je, samozrejme, absurdné, nie som však pesimistka, lebo v tej istej dobe, keď tu skupina tmárov lobovala za referendum, čo rozdeľuje spoločnosť, traja chlapci na kolene „zbúchali" už na začiatku spomínanú aplikáciu, ktorá ľudí spája a stojí o ňu celý svet," hovorí herečka Zuzana Fialová na novej stránke nejdeme.sk, ktorá je odpoveďou LGBTI organizácií na kampaň pred referendom, ktoré iniciovala Aliancia za rodinu.

 

 

Predstavitelia a predstaviteľky ľudskoprávnych organizácií dnes spustili portál www.nejdeme.sk, na ktorom budú postupne pribúdať stanoviská ľudí z rôznych sfér spoločnosti a ktorých spája odmietavý postoj k predreferendovej kampani a predmetu samotného referenda.

Zástupcovia LGBTI dali pred niekoľkými dňami vyhlásenie, v ktorom píšu, že sa nezúčastnia diskusií v médiách ani kampane pred referendom.

Viac: Zástupcovia LGBTI odmietajú ísť do diskusií s Alianciou za rodinu

Okrem Fialovej, je tam názor viacerých ďalších hercov: Roba Rotha, Richarda Stankeho, Oľgy Záblackej či moderátorky rádia Expres Mony Zázrivcovej.
Stránka prináša aj odpovede LGBTI komunity na otázky súvisiace s referendom.