V Kauflande a Lidli začínajú vydávať modré bloky (FOTO)

V Kauflande a Lidli začínajú vydávať modré bloky (FOTO) Foto: Kaufland

Od marca pribúdajú v predajniach Kaufland a Lidl modré pokladničné bloky, ktoré majú postupne nahradiť bežné bloky vo všetkých predajniach oboch sietí.

 

Modrý pokladničný blok čiže eko blok je vyrobený z inovatívneho modrého termo papiera s certifikátom FSC, ktorý je zárukou, že drevo na jeho výrobu pochádza z trvalo udržateľného lesného hospodárstva. Samotný blok sa vyrába špeciálnou technológiou bez použitia chemických farieb, preto je jeho farba modrá, informujú spoločnosti v tlačovej správe skupina Schwarz Group, ktorá vlastní obe siete.

K  vlastnostiam blokob patrí recyklovateľnosť, odolnosť a zdravotná nezávadnosť. Blok by mal byť odolný voči vode, oleju a slnečnému žiareniu, nemal by vyblednúť. „V prípade potreby je možné ho archivovať na skutočne dlhý čas. Navyše ho spotrebiteľ môže pokojne hodiť do triediacich kontajnerov spolu s odpadovým papierom.“

V súvislosti so zavedením modrého eko bloku skupina Schwarz Group mení a optimalizuje obaly papierových roliek do pokladní, čím plánuje znížiť spotrebu plastov v spoločnosti v súvislosti s jej skupinovou stratégiou REset Plastic.

Najnovšie