Zomrela dlhoročná moderátorka Slovenského rozhlasu

Zomrela dlhoročná moderátorka Slovenského rozhlasu Foto: RTVS

Vo veku 89 rokov zomrela dlhoročná moderátorka Slovenského rozhlasu Viera Petrusová, RTVS si ju pripomenie vo vysielaní. O úmrtí informovala RTVS. 

„Je mi to veľmi ľúto. Viem, že slová v takejto chvíli nestačia, pretože sa lúčime s úžasnou ženou, dámou a profesionálkou, ktorá písala tie najkrajšie dejiny košického rozhlasu. K pani Petrusovej som aj ja ako jeden z mnohých chodieval ako začínajúci redaktor na hodiny správnej výslovnosti a prejavu,“ povedal vo vyhlásení k úmrtiu riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala.

Viera Petrusová sa narodila v Bratislave. Do rozhlasu nastúpila v roku 1950, pracovala najprv ako hlásateľka v bratislavskom rozhlasovom štúdiu. Od roku 1954 pracovala v košickom štúdiu, kde pôsobila až do odchodu do roku 1990.

RTVS si moderátorku pripomenie v relácii O živej reči, ktorú odvysiela v nedeľu (8. 11.) o 12.00 h v Rádiu Devín. Vznikla na základe rozhovoru, ktorý s Petrusovou v lete tohto roku nahrala Hana Rodová. Rovnako si ju pripomenie v stredu (11. 11.) vo svojom prúdovom vysielaní aj Rádio Regina Východ.