Rádio_FM zverejnilo nominácie na Radio_Head Awards, najviac ich získal Vojtík (VIDEO)

Rádio_FM zverejnilo nominácie na Radio_Head Awards, najviac ich získal Vojtík (VIDEO) Ilustr. foto: RTVS

Rádio_FM dnes predstavilo nominácie 16. ročníka Radio_Head Awards. Najviac nominácií si od poslucháčov a fanúšikov odniesol hudobník Vojtik.

 Fanúšikovia slovenskej hudby hlasovali od 8. januára 2024 prostredníctvom webu radiohlavy.sk v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut roka a Objav roka.

Prehľad nominácií Radio_Head Awards 2023:

Album roka 2023
Fvck_Kvlt - CIGÁN
Katarzia - Šťastné dieťa
Meowlau x Val - Daydream
The Curly Simon - Zvláštny svet
Vojtik - Kvety z Podpoľania

Skladba roka 2023
Berlin Manson X FVLCRVM - Hotel Kyjev
Billy Barman - Karamel
Lash & Grey - Come and get it
The Curly Simon - Letní blázni (feat. Jana Kirschner)
Vojtik - Detviansky sen

Debut roka 2023
Andreas Imrich - Kvety bledých nocí
Meowlau x Val - Daydream
Neraev - Who's Irene
Vojtik - Kvety z Podpoľania
Waterbased - Silent Regions

Objav roka 2023
Erik Šulc
Greta Pogany
Julie Nox
Stroje
The Nosebleeds

Z prvého kola hlasovania vzišlo päť nominovaných v každej kategórii a poslucháči sa dozvedeli aj nominácie v žánrových kategóriách World Music, Folková hudba, Elektronická hudba, Hard&Heavy, Experimentálna hudba, Jazzová a Klasická hudba. Dnešným dňom je spustené aj hlasovanie v druhom kole, ktoré potrvá do 25. februára 2024.

Tento rok dominuje umenie hudobníka známeho ako Vojtik, ktorého album Kvety z Podpoľania získali nominácie v kategóriách Album roka a Debut roka  a jeho hit Detviansky sen získal nomináciu v kategórii Skladba roka.

Jeho hudba, hlboko zakorenená v tradíciách a súčasne moderná, si získala srdcia poslucháčov i odborníkov. V kategórií Album roka sú ďalej nominovaní The Curly Simon s nahrávkou Zvláštny svet, Katarzia s albumom Šťastné dieťa, Meowlau x Val s debutom Daydream a Fvck Kvit s albumom Cigán.

Na scénu vstupujú aj nové talenty, ktoré zdôrazňujú dynamiku a diverzitu slovenskej hudobnej scény. V kategórii Objav roka sú nominovaní Erik Šulc, Greta Pogany, Julie Nox, projekt Stroje či kapela The Nosebleeds.

V kategórii Debut roka sú nominovaní Meowlau x Val s albumom Daydream, Andreas Imrich a albumom Kvety bledých nocí, Neraev s Who's Irene, Vojtik s albumom Kvety z Podpoľania a Waterbased so Silent Regions.

V nomináciách nechýbajú ani niekoľkonásobní víťazi Rádiohláv Billy Barman, ktorých Karamel sa môže stať Skladbou roka, rovnako ako spolupráca Berlin Manson s FVLCRVMom či spoločná skladba projektu The Curly Simon s Janou Kirschner.

Radio_Head Awards tiež oceňujú žánrovú diverzitu, a to prostredníctvom kategórií ako Elektronická hudba, Folková hudba a Experimentálna hudba. Medzi nominovanými v týchto kategóriách nájdeme umelcov ako Adela Mede, ktorá exceluje v Experimentálnej hudbe, ale aj Album roka / Novinárske ocenenie.