Rádio Viva spustilo petíciu za svoju záchranu

Rádio Viva spustilo petíciu za svoju záchranu

„Zastavujú frekvencie vášho srdcového rádia. Nenechajte nás odpojiť. Nedovoľte im umlčať nás. Hoci si to niektorí želajú," takýto spot zverejnilo dnes rádio Viva. Frekvencie rádia VIVA priklepli oligarchom, tvrdí rádio.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu v utorok opätovne rozhodla, že frekvencie rádia VIVA získala spoločnosť Corporate Legal. Rádio Viva je nepridelením licencie pobúrené. Na rozhodnutie licenčnej rady poskytnúť licenciu inej spoločnosti, reaguje petíciou za zrušenie rozhodnutie a záchranu rádia Viva a spotom za záchranu.

Rádio VIVA tvrdí, že od včerajšieho rozhodnutia dostalo stovky podnetov a otázok od svojich poslucháčov. Preto sa na situáciu rozhodlo reagovať petíciou za jeho zrušenie. 

Podľa spoločnosti Viva Production House, ktorá prevádzkuje vysielanie, Corporate Legal je schránkovú firmu. „Rozhodnutie prichádza napriek tomu, že Najvyšší súd v minulosti už raz pridelenie licencií tejto „firme" zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa," píše vo svojom stanovisku Viva Production House. V minulosto Budzák hovoril o Vladimírovi Póorovi.

Podrobnosti aj na: Rádio Viva o pár dní definitívne končí. Chystá sa nové Info rádio

„Toto rozhodnutie Rady je odkazom obyvateľom Slovenska, že tu už prestal platiť súdny systém. Nie je potrebné rešpektovať dokonca ani rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol o protiprávnom pridelení licencie spoločnosti Corporate legal. Spoločnosti, ktorá je prázdna, bez ľudí, techniky a skúseností," hovoria o rozhodnutí Rady členovia vedenia zo spoločnosti Viva Production House.