K voľbám vyzývajú Oteckovia, Kovačič aj Švajdová-Puškárová (VIDEO)

K voľbám vyzývajú Oteckovia, Kovačič aj Švajdová-Puškárová (VIDEO) FOto: Markíza

Do mobilizačnej kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu sa zapojila aj televízia Markíza.

 

V poradí štvrté voľby do EP sa na Slovensku uskutočnia v sobotu, 25. mája 2019.

„Ako Európania môžeme do desiatok krajín cestovať bez hraníc, napríklad zobrať celú rodinu do Talianska. Alebo poslať študovať deti do zahraničia. My ideme voliť… A čo vy?,“ pýtajú sa v reklamnom spote Markízy hlavný protagonisti seriálu Oteckovia.


Podobný spot nahrala Markíza aj s moderátormi Zlaticou Švajdovou-Puškárovou a Michalom Kovačičom či redaktorkou Kristínou Kövešovou.

Markíza pripravila niekoľko spotov, v ktorých jej tváre vyzývajú k účasti na voľbách do EP a hovoria o svojich vlastných motiváciách, prečo určite pristúpia k volebným urnám.

Odporúčame aj: RTVS prinesie 10 hodín diskusií s kandidátmi na poslancov do Európskeho parlamentu

„Ako spoločensky zodpovedná firma sme sa rozhodli prostredníctvom vlastnej kampane zvýšiť povedomie o dôležitosti zúčastniť sa volieb do Európskeho parlamentu. Našim cieľom je podporiť volebnú účasť a motivovať Slovákov, aby nepodceňovali význam týchto volieb,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Kampaň vznikla v rámci interných kapacít Centra kreatívy TV Markíza, prebiehať bude vo vysielaní staníc skupiny Markíza, ako aj v online prostredí.

Téme eurovolieb sa bude TV Markíza naďalej priebežne venovať vo svojich spravodajských a publicistických reláciách, ako aj prostredníctvom spravodajského portálu TVnoviny.sk. Na sobotu, 25. mája 2019, pripravuje mimoriadnu reláciu, v ktorej po 23:00 divákom sprostredkuje výsledky volieb a všetky aktuálne informácie súvisiace s ich priebehom.

Článok vznikol na základe spolupráce Omediach.com a Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.