Prečo sa práve dvojica Vlhová a Borbély stretla v kampani Nike? (VIDEO)

Prečo sa práve dvojica Vlhová a Borbély stretla v kampani Nike? (VIDEO) Reprofoto Niké

Spoločnosť Nike v súvislosti s 30-výročím založenia spustila svoju historicky najväčšiu kampaň, ktorej tvárami je netradičná dvojica: úspešná svetová lyžiarka Petra Vlhová a bývalý slovenský futbalista Laco Borbély.
Dve úplne odlišné osobnosti sa doberajú vo vtipných spotoch televíznej kampane z dielne produkčnej spoločnosti Hitchhiker Films.

Prečo práve táto dvojica?

Niké je partnerom športovkyne a Laco Borbély je tradičnou tvárou Niké už z minulosti.
„Niké je o zábave a šport je o prekonávaní výziev. A o tom je aj naša kampaň. Dochádza k symbióze dvoch úplne odlišných osobností – Laca Borbélyho známeho svojou rétorikou a charizmatickej Petry Vlhovej,“ hovorí výkonný riaditeľ Niké Roman Berger. 

„Vždy som obdivovala ako Laco dokázal jednoduchú situáciu okomentovať sebe typickým spôsobom. Samotné spoty sme si spoločne užili. Ja mám rada zábavu, Niké je o zábave. Verím, že to ocenia aj diváci,“ povedala Petra Vlhová.

„Pre nás to bol veľký zážitok, na ktorý sme sa tešili, lebo sme už predtým Petrou Vlhovou mali skúsenosť.

Poznali sme scenáre a tešili sme sa na to, v akých netradičných situáciách ju budeme môcť pozorovať a nakrúcať. Okrem tých kúskov, pri ktorých Petra bodovala, výborne fungovala aj chémia s Lacom Borbélym. Myslím si, že Niké sa podarilo vytvoriť výbornú nielen celebritnú, ale aj komickú dvojicu,“ hovorí produkčný kampane Ivan Hulík zo spoločnosti Hitchhiker Films.

„Petra priniesla o čo menej výrečnosti, tak o to viac akčnosti. Jej úloha bola viac konať ako rozprávať a bola v tom naozaj presvedčivá,“ dodal Hulík.

Tvorcovia kampane pripravili sériu spotov, v ktorých športovkyňa bicykluje, hlavičkuje, posilňuje, či trávi čas v svojom prirodzenom prostredí – v chladničke.



„Pri niektorých úlohách sme mali pre Petru pripravené aj nejaké záložné riešenia. Išlo predovšetkým o silové úlohy, ktoré sme skombinovali s akrobatickými výkonmi. Mali sme v pláne tomu post produkčne pomôcť. Peťa nám vyrazila dych! Jeden z najočakávanejších kúskov bolo žonglovanie s petangovými guľami na fitlopte, pri ktorej udržiavala rovnováhu a ešte k tomu drepovala. To zvládla bez akýchkoľvek filmárskych trikov a pomôcok. Dala nám tak všetkým lekciu o tom, aké je to byť profík,“ hovorí Hulík.