Slovenská sporiteľňa predstavuje mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa predstavuje mobilnú inováciu aj na pomoc v boji proti rakovine (VIDEO) Reprofoto spot Slovenskej sporiteľne

Až 40-tisíc Slovákov a Sloveniek sa každoročne zaradí medzi onkologických pacientov. „Keďže počet ľudí, ktorí nenosia so sebou hotovosť, kontinuálne rastie, chceme prichádzať s inováciami, vďaka ktorým umožníme prispievať na dobrú vec všetkým našim klientkam a klientom,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.

Najväčšia digitálna banka preto vo svojej aplikácii George ruší túto bariéru a prináša úplne jednoduchý spôsob, ako na pár klikov prispieť ľuďom a organizáciám, ktoré to potrebujú.

O novej inovácii informuje klientov aj pomocou kampane #CHCEMPOMAHAT, ktorú spúšťa práve dnes na Deň narcisov, ktorého generálny partnerom je banka už ôsmy rok. Vďaka tlačidlu ,Chcem pomôcťʽ môžu klientky a klienti Slovenskej sporiteľne prispieť na zbierku vybranej neziskovky kedykoľvek a na pár klikov.  Pomáhať je však možné aj ďalším neziskovkám.

,Chceš pomôcť onkopacientom? George tiežʽ je claim, ktorým sa Slovenská sporiteľňa prihovára v kampani #CHCEMPOMAHAT promujúcej inováciu vo fundraisingu. "Podporme s Georgeom Deň narcisov. Stačí jeden klik a onkologickým pacientom pošleš ľubovoľný príspevok." Ústredným motívom kreatívy je pulzujúce logo Georgea, ktoré sa mení na narcis či srdce.

„Funkcia ,Chcem pomôcťʽ, ktorú sme spustili koncom vlaňajška, je prístupná našim klientom celoročne. Doteraz sme ju nasadzovali iba v núdzových prípadoch, ako napríklad kvôli humanitárnej kríze pre vojnu na Ukrajine či po zemetrasení v Turecku a Sýrii,“ objasňuje Marta Cesnaková.

„Túto najznámejšiu slovenskú dobročinnú zbierku podporujeme už osem rokov, pričom sme jej generálnym partnerom. Veríme, že aj vďaka tejto a ďalším inováciám bude ešte viac ľudí motivovaných prispieť na dobrú vec,“ hovorí Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

„Kreatívnym konceptom sme chceli vyjadriť, že pomoc ľuďom cez charitu je srdcovou záležitosťou Slovenskej sporiteľne aj Nadácie Slovenskej sporiteľne,“ konštatuje Marta Cesnaková.

Klienti banky si môžu veľmi jednoducho vybrať zo zoznamu organizáciu, ktorej chcú pomôcť. Následne stačí, keď zadajú sumu a potvrdia platbu. Na výber majú približne 30 neziskoviek z dlhodobých partnerských organizácií nadácie banky, ako napríklad Liga proti rakovine, Post Bellum, Vagus, Návrat, Človek v ohrození, Živica, IPčko a podobne. „Počet neziskoviek bude narastať, registrujeme záujem ďalších o zapojenie,“ hovorí Barbara Henterová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Kampaň sa objaví na digitálnych platformách. Sporiteľňa na nej spolupracovala s agentúrou Divino a Ateliérom Pútnici.

Vizitka kampane:

Klient: Slovenská sporiteľňa
PR Agentúra: DIVINO, Ateliér Pútnici
Creative Directors: Peter Rajčák, Denisa Pajkošová
Art Director/Design: Denisa Pajkošová
Copywriter: Peter Rajčák,
Strategy Director: Simona Mištíková
Account Management: Ema Beňová
Produkcia: Crossline
Postprodukcia: STUDIO 727
Hudba: Matúš Široký
Mediálna Agentúra: Wavemaker
Account Management: Michal Vážny, Hany Matyášová, Peter Povýšil
Content strategy: Petra Molnárová, Sandra Žamborová
Digital media: Peter Povýšil