RTVS v čiernom: Pribúdajú fotky v čiernom s označením #ciernydenRTVS (FOTO)

RTVS v čiernom: Pribúdajú fotky v čiernom s označením #ciernydenRTVS (FOTO) Foto: Facebook Pavol Hubinak

V RTVS dnes nastal čierny deň. Zamestnanci a spolupracovníci RTVS nespokojní so snahou súčasnej vlády politicky ovládnuť verejnoprávnu inštitúciu cez nový zákon protestujú tým, že dnes prišli do RTVS v čiernom. Na sociálnych sieťach pribúdajú mnohí ďalší v čiernom, ktorí vyjadrujú ľuďom v RTVS podporu.

 Vo štvrtok 25. apríla sa mnohí zamestnanci, spolupracovníci a sympatizanti RTVS si na znak nesúhlasu obliekajú do čierneho a vyjadria svoj smútok a nesúhlas s pripravovanými zmenami. „Ak sa k nám pridáte aj vy, odfoťte sa a zdieľajte vaše fotografie s hashtagom #ciernydenRTVS. Ďakujeme vám,“ napísali vo vyhlásení nespokojní zamestnanci, zamestnankyne RTVS združení v novej Iniciatíve za verejnoprávnosť a nezávislosť.

„Nechceme sa nechať pochovať. Ale ak má byť verejnoprávna a nezávislá RTVS minulosťou, vyhlasujeme štvrtok, deň po schválení návrhu zákona vládou, za Čierny deň RTVS,“ dodáva nová iniciatíva.

Odporúčame aj: Štát si nezaregistroval doménu pre Šimkovičovej STVR, získali ju jej kritici

Na sociálnych sieťach pribúdajú fotky ľudí v čiernom z RTVS aj mimo RTVS:

 

„Do RTVS vás nepritiahne vidina veľkého zárobku. Idete tam, pretože cítite, že vaša práca dostane zmysel. Je to jediná inštitúcia, kde na chodbe môžete stretnúť Peta Cmoríka a Pištu Kraloviča - dva úplne odlišné hudobné svety. Podobne je to s filmármi, hercami či politikmi. Nechodia tam samozvaní odborníci s vedecky nepodloženým názorom, hlásajúci bludy, len preto, že sami uverili hlúpostiam. Nechodia tam ani pytliaci rozprávať o tom aké je skvelé streliť rysa, ci hluchaňa. A to je problém. Problém, ktorý chcú teraz násilne vyriešiť,“ napísal k fotke v čiernom dlhoročný moderátor Rádia_FM Pavol Hubinák. „Stojíme proti ľuďom, ktorí nechcú počuť žiadne argumenty, pretože im jednoducho nerozumejú. Preto dnes stojíme v čiernom, preto dnes stojíme pri RTVS,“ píše Hubinák.

Zamestnanci včera nahrali aj video, v ktorom politikom odkazujú: "Chceme slobodnú RTVS. Nechceme robiť politiku. Chceme len každý deň prísť do práce, ktorú milujeme a robiť ju najlepšie ako vieme. Bez strachu, výčitiek a kompromisov."

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame